Nu är det vår! :P


Jajemen vårkatalogerna har kommit. Ute är det -23,2 och alldeles vitt på marken. Inte undra på att jag inte känner av våren :P Men det här borde ju betyda att vi är påväg mot ljusare tider..

Annars idag har jag och Sanna varit och shoppat lite käk inför nyår. Partyplattan är färdig och i morrn ska vi dekorera smörgåstårtan tillsammans. Käka, mysa, dansa & skratta innan vi kör iväg till Borga :)

Känner mig så pepp inför det här. Idag efter att Sanna for till jobbet, så passade jag på att åka till Vilhelmina och granngården. Jag har köpt en transportbur och ett klösträd till min framtida katt. Har ingen just nu och vet inte när jag får tag på någon heller... Min arbetskompis har en vän med kattungar, men han vet inte om han kan "hä bort fler nu". Jag hoppas för jag har verkligen funderat stenhårt på det här länge! Har drömt att jag har en katt i flera veckors tid. Men, men jag kan ju plocka upp klösträdet med koja och låtsas att det ligger en varm, go katt därinne:P

Nu ska jag bläddra i vårtidningarna innan jag drar ut på en motionsrunda.



Översocial

Idag var jag sååå rastlös.  Hela dagen och eftermiddagen, kände mig så ensam.
Gick ner till morsan och farsan vid tre för att jag var så sugen på köttbullar. Sedan drack jag kaffe vid fem och gick hem till mig.

När jag klev innanför dörren så kände jag bara att denna kväll kommer bli så sjukt tråkig, ensamt och trist. Så jag sa något i stil med: "Gud varför har du glömt mig och gjort mig så ensam?". Var faktiskt rätt frustrerad:P I nästan samma stund jag sa de orden så ringde Sanna. Hon hade slutat jobba och ville umgås. Jag blev så glad att jag studsade av lycka och kvällen var räddad. Så vi lyssnade på musik, planerade nyår och hade mysigt. Helt plötsligt ringde Mickis. Så då kom hon och hälsade på med karln sin. Hon var så söt med sin bebismage<3
  Och det var så skoj att se henne igen. Blir inte så ofta när hon bor så långt bort.

När de skulle hem, passade jag på att lifta ut till Näset och umgicks med Emma, Mille och Frelle. Tycker det är så skoj att ha mina älskade vänner runtomkring mig :)



Emmiz med Nova & bebis i magen  T.H: Jimmy & Mickis med bebis i magen <3. Längtar så tills jag får se de små  bebisarna i mina vänners famnar. Och tills jag får hålla dom i min famn såklart, mys :)

Nu ska jag bränna ner lite partymusik inför nyår:)


2009/12/27

Igår var jag sjukt trött. Skulle se Da Vinci koden på svt. Har aldrig sett den förut och den var riktigt bra, men efter en stund började jag halka ner lite mer från ryggstödet på soffan och somnade.. Vaknade upp halv tre på natten, tvättade av mig, la mig i sängen och sov länge... Trots detta kände jag mig rätt slö i morse med, ont i huvudet och så. Tror man blivit sjuk av allt julkäk. Ikväll tänker jag minsann tvinga mig att träna lite.





Lite bilder från juldagen i Vilhelmina. Alla dessa underbara, glada, galna och helt fantastiskt fina människor. Slut på superlativ, men: You made my day/evening/night!  :)

Nu bär det av till Emmiz med familj.

Peace&Love<3

Juldan

Haha. Jag börjar snart skriva i dåtid om allt. Igår var jag ute och partajade på Hotell Vilhelmina med Sanna&estetarna. Och det var superskoj! Skulle gärna lägga ut lite bilder på fotomodellerna som jag fångade med min kamera, men jag orkar inte det just nu. Mitt pannben värker och min mage skriker så måste nog avbryta mitt inlägg nu.

I'll be back! Sköt om er.

Peace&Love!

Julafton





Såhär var min julafton sammanfattat i bilder. Barnen var glada och de ville absolut att mamma Sandra & Faster Andrea (jag) skulle ha blåa peruker på oss. Vad gör man inte för att barnen ska få en rolig jul? :P


Senare på kvällen var mamma, pappa, min vän Fredrik & jag på "nattgudstjänst" i kyrkan. Supermysigt med alla ljus och kören som sjöng julsånger.

Nu väntar utgång med Sanna. Vi ska alldeles strax bege oss till Vingelmina. Där vi ska parta med hennes estet-polare och sedan blir det hotellet. Känner mig supertaggad. Har dock lite partynerver.. :P Men är säker på att vi kommer ha en helt fantastisk kväll/natt. Har aldrig någonsin haft tråkigt när jag gått ut med Sanna!


Inför julen

Har varit ledig idag. Kommer vara ledig ända fram till den 7/1. Jag sov länge i morse och sedan begav jag mig till morsan och farsan och käkade nygriljerad julskinka. Supergott! Min kära mamma gjorde en liten skinka till mig  som jag tog hem + en tunnbrödspaket <3

I övrigt är jag förkyld. Snuvig och slemmig. Så det är Vicks på burk som gäller nu. Det är fenomenalt bra btw. Hoppas jag blir lite kryare till juldan då jag och Sanna ska ut. Hon kom och hälsade på mig igår, är sååå glad att ha henne hemma nu. Vi har varit ifrån varann i över ett halvår nu. Så ska försöka spendera så mycket tid som möjligt med henne, nu när jag är ledig. Sedan far hon ju tillbaks till Gbg och då vet jag ju inte när vi ses igen.
 Supergammal bild på mig och Sanna. Men den är charmig. Typ sisådär 4 år på nacken har den nog. I love her<3

Nä snart ska jag svänga förbi en annan nära vän med julklappar till hennes lilla dotter.

Ha en trevlig kväll och var riktigt snälla så ni får några julklappar i morrn! :P

Fryser ihjäl

Här sitter jag i min lägenhet. Det är 23 grader och jag bor i en etta på 42 kvm (tror jag, är inte så bra på siffror :P )

Och jag fryser ihjäl! Skulle nog frysa om det var 30 grader också. Verkar som jag fryser hela tiden nuförtiden och nej jag har inte feber! Det är nåt som är galet med min kroppstemp/blodcirkulation. Och ändå har jag varit ute och gått och sitter ihopkurad i en filt och värmekudde :S

Men, men. Försöker hålla humöret uppe med Hollywoodfruar och sen har jag öppnat mitt facebook-konto igen:) Tänkte att jag skulle göra ett försök att bli en lite mer social människa. Haha, hur nu det ska gå till. Ensamvarg som man är:)

Hoppas alla som läser är varmare i själen än jag känner mig just nu:P

Mörkblått vatten

När ytan är stilla
Gör dig beredd på en synvilla
Hur långt vågar du gå
Ifrån din trygga vrå
Hur länge stannar du kvar
Innan du börjar falla
Är du inte rädd för det kalla
mörka vatten som tagit
dig i sin famn
Tänk om du aldrig når din hamn
Hur länge kan du flyta
Innan du dras med
I strömmens virvlar ned
Till en snårig botten
Hur lång tid tror du att det går
Innan du förstår
hennes hemlighet
Det som ytterst få vet
Hur man finner en väg till ljuset
Upp ur det kallblåa djupet

(Skrivet av: Andrea S, 091220)


Städmani

Eller har väl inte riktigt drabbats av det än. Men jag har blivit renligare.. haha:) Idag har morsan varit här och visat mig hur man ska städa bakom spisen, hade inte gjort det förut. Och har snart bott i denna lägenhet i två år. Hon blev dock ganska brydd över det faktum att det inte var så smutsigt där bakom :P

Nu gäller det bara att ta ett ryck ikväll och städa resten av lägenheten. Fast det är så jäkla tråkigt! Trots att det bara tar max en halvtimme att gå igenom den här lilla ytan. Men det finns ju så mycket annat skoj man skulle kunna göra istället.

Ikväll ska jag gå upp till affären och shoppa ett julkort som jag ska skicka till USA. Vet att jag är sent ute, men sådan är jag. Jag lyckas alltid skjuta upp saker. Får väl bara hoppas att de hinner få det till nyår. Hehe:)


In flames, ta mig tillbaks i tiden!

Önskar så att man kunde vrida tillbaks tiden. Så jag kunde få uppleva det jag upplevde förra fredagen igen, igen och igen. På repeat, då skulle jag vara världens lyckligaste hela tiden! :) Men så funkar det ju inte riktigt här i livet, så därför har jag fördrivit min helg med snabba promenader/jogging. Sedan är jag lite förkyld så jag är rejält trött och sov till 12.30 idag innan jag kravlade mig ur sängen. Har bakat ingefärskola idag, den blev god fast jag råkade nog ta i lite väl mycket med ingefäran. Men bara man gillar det så är det supersmarrigt!


Vykort från USA

Min dag har varit som många andra tisdagar: Jobb, gå och handla etc. Ja ni vet dom vanliga vardagssysslorna vi alla håller på med.

Har fått många fina julkort med posten som jag är otroligt glad över och ett som är extra intressant :)

Idag ringde min mor och talade om att jag fått post, skickad till mina föräldrars adress. Post från USA. Tog ett tag innan jag kom på vem/vilka det kunde tänkas vara från. Sedan gick en liten glödlampa upp i mitt huvud. Medan min farmor var vid livet, fick hon inför varje jul ett vykort från Texas. Min farmor kunde inte engelska och ringde därför alltid efter mig eller pappa som kunde översätta vad som stod skrivet. Det är ett vackert minne jag har av farmor i hennes kök, där jag sitter och läser vad de skrev. Hon var stolt över att få kort från "barnen", vars föräldrar en gång i tiden hälsade på farmor och farfar tillsammans med en släkting som bodde i Sverige.

För ett år sen kom ett nytt vykort till farmor från Eric och Ann i Texas. Min farmor har varit död i två år nu. Jag skrev ett brev till Eric och Ann, där jag berättade att hon gått bort och hur mycket hon uppskattat deras julkort genom åren.

I år fick jag ett julkort skickat med ett meddelande inuti, där de talade om att de uppskattat farmors julkort varje år de med. Trots att de aldrig träffat henne och de vet eg. inte hur de är släkt. Förutom att Erics pappa hade samma efternamn som min farfar och farmor när han flyttade till USA. En farbror till Erics pappa gav honom ett råd att byta efternamn till något mindre utländskt, för då skulle han lättare få jobb. Så på den vägen är det. Så mycket mer vet ingen av oss eg. Farmor var den som hade koll på hur alla var besläktade:) Hon kunde räkna upp flera generationer och deras släkthistoria.

Mitt hjärta slog ett dubbelslag av både förvåning och glädje när jag satt med pappa och läste julkortet och vi samtalade om farmor. Hur stolt hon var över att få julkort från Amerika. Det var en superfin tradition att få äran att översätta kortet för farmor. Ska föralltid vårda det minnet i mitt hjärta<3


Forts om min helg

Var i Sthlm fredag till söndag. For dit ensam för att se In flames. Hade en tanke i mitt huvud som peppade mig att åka iväg på solo kvist. Det var: Jag ska se In flames innan jag dör!

Och det var lite så, det var nära döden upplevelse några gånger när det var lite våldsamt i publiken. Fast det ska nog göra lite ont, för att man ska kunna uppleva verklig lycka! Det var en festival med fem metal-grupper. Rockstar Taste of Chaos hette det och utspelade sig på Hovet. Förutom In flames spelade: Maylene and the sons of disaster, Every time I die, Dead by April, Killswitch engage och sist ut var In flames.

Träffade många glada människor. Bland annat ett par som var från Norrköping som jag umgicks med några timmar innan konserten drog igång. Vi var i baren och surrade och hade skoj. Sedan skildes vi åt för de hade sittplats och jag skulle såklart stå nere på golvet. Tycker man känner en bättre gemenskap där och dessutom uppfylls man av musiken på ett helt annat plan än när man sitter och tittar på.

Väl på plats så träffade jag två killar vid namn Emil och Andreas från Malung.. Vet inte riktigt hur det stavas men det var två dalmasar iaf. Störtsköna killar. De studsade jag runt med till tonerna av Maylene and the sons of disaster och Every time I die. Efter det träffade jag en kaxig, men skitrolig person från Stugun. Glömde fråga vad han hette, men han spelar i ett band som heter Eternal Exile. Han jämförde Dead by April med Backstreet boys och tyvärr tyckte större delen av publiken inte så bra om Dead by April. De blev utubuade mer än en gång och jag skämdes som en hund för deras skull:S Stugun-grabben gav mig ett visitkort till hans bands hemsida. Han påstod sig sjunga och göra bättre musik än Dead by April.. Och väl hemma får jag bekänna att han hade rätt! Hans band var fantastisk bra. Har lyssnat lite och det tyck jag ni andra ska göra också om ni gillar rock! :

Eternal Exile

Det bästa med hela konsert upplevelsen var såklart när In flames intog scenen. De var kungar. Det var så vackert och bra att det kändes som man svävade till deras musik! Särskilt när de spelade Come Clarity och alla 8335 på hovet tände sina mobiler, dt såg ut som vintergatan. Jag kände mig som världens lyckligaste människa efter detta! Kommer defintivt att se dem igen!

De två återstående dagarna handlade jag julklappar och längtade hem till ett snöigt norrland! Det var skönt att komma hem, men jag har ett litet tomrum av längtan efter en ny In flames konsert. Nu kollar jag bilderna och videklippen på min mobil och drömmer mig bort. Har även köpt ännu en In flames skiva som jag kör på repeat hela tiden!

In flames/Total chaos- Hovet 11/12




Allt på en gång

Tittar på bonde söker fru. Ska skriva ut lite bokningsbekräftelser och skriver julkort och en massa annat samtidigt.. Kan inte riktigt bara sitta still. Mycket tankar nu kring känslor och drömmar och lite resfeber på det, börjar sakta komma till mig nu.

Funderar mycket på hur jag ska förhålla mig till en viss ny person, som jag börjat lära känna. Det är jobbigt när man tycker man kommit någon nära och lärt känna någon rätt så bra. Ändå vet man inte riktigt vars man har denna person. Som sagt det snurrar på lite i min skalle. Kanske bara ska ta dagen som den kommer... Inte fundera så mycket, utan bara låta allt ligga på is tills allt faller på plats. Låter det snurrigt? Ja, det är väl sådan jag är fundersam, eftertänksam, smått orolig. Fast jag kan ju faktiskt inte kontrollera hur allt ska vara och bli, även fast jag innerst inne önskar att jag kunde styra mitt öde/framtid lite bättre. Fast man kan ju inte styra hur andra ska känna.. Det måste jag lära mig acceptera! Det är inte lätt.


Nedräkning har börjat


Sent igår kväll kollade jag min mail. Hade fått ett sådant från Stockholm Globe Arenas, som ville informera om att konserten/festivalen på  fredag börjar tidigare än planerat. Det  gav mig smått panik, så i morse fick jag ringa flyget jag ska åka med och boka om flygtiden. Annars fanns det en stor risk att jag skulle missa något av banden.

Vill absolut inte missa In flames. Blir även kul att se Dead by april m.fl. Men ska ärligt erkänna att jag känner mig smått nervös, resfeber- nerverna börjar sätta in. Fast som tur var lyckades jag få min flygbiljett ombokad till morgon istället för eftermiddag. Hade ännu mer tur när jag inte behövde betala några pengar för ombokningen :) Så nu har jag all tid i världen att stå och vänta på baggage etc. utan att behöva springa för att hinna med alla tåg, tunnelbanor och hotellincheckning innan konserten. Nu kanske jag t.o.m hinner göra mig lite konsertsnygg? :)

Så på fredag den 11/12 åker jag till Stockholm för att se några av mina största idoler- In flames, för första gången :D  Till min stackars mors förtret.. Har försökt förklara för henne att jag är en stor flicka nu, jag kan själv! Jag är inte fyra år :P Helst hade hon velat leja en bodyguard som följer mig överallt tror jag ;) Fast jag vet att hon bara menar väl!

Annars idag har jag jobbat, tränat, vilat, läst Amelia och glott på tv. Margot har även hjälpt mig med fortsättningen på min stickning. Mycket spännande :)


Happy sunday

Jag har haft en jättemysig andra advent. Först var jag i kyrkan och lyssnade på julpsalmer och fina ord från prästens vikarie :) Senare åkte jag till morfar och fikade. Han hade som vanligt bullat upp så mycket gott att jag kunnat leva på det i en vecka. Fast eftersom min mamma bett mig att jag skulle komma på middag, så åkte jag dit senare. Så min andra advent tillbringade jag i trevlig samvaro med släkt och familj!

Fortsatt trevlig advent till er som läser! <3

Failure

Ser på "Project runway" där en av deltagarna kämpade med sitt dåliga självförtroende och prestationsångest. Det är något jag verkligen kan förhålla mig till. Hur otroligt viktigt det är att någon annan tror på ens förmåga, när man själv tvivlar!

Har hela mitt liv vela vara perfekt i skolan. Blev sjukt besviken på mig själv när jag inte klarade av att få ett visst betyg. Oftast när jag fick det sämre betyget handlade det om att jag inte orkade leva upp till mitt krav på mig själv. Efteråt sänktes jag mer av att jag misslyckats, när jag visste att jag själv tillåtit mig själv att prestera sämre. I gymnasiet hade jag en mörk period, då jag i samband med en deprission tappade fokus på allt. Jag bestämde mig för att jag banne mig skulle fixa ett psykologprov med MVG. Älskade nämligen psykologi. Jag pluggade arslet av mig inför provet. När jag fick provet framför mig, fick jag ner ett ord.. Sen svartnade allt framför mina ögon. Jag suddade och skrev om vartannat. Jag kunde absolut ingenting, helt plötsligt! Och jag skämdes när jag lämnade ett helt blankt papper till läraren. Vad skulle hon tro?

Hade världens fantastiska klassföreståndare. Ing-Britt såg direkt på mig att jag inte mådde bra. Hon sa bara: "Andrea, jag vet att du fixar det här. Du är jätteduktig, men har bara drabbats av en psykisk blockad. Alla kan drabbas av det!" Efter hennes ord, började jag sakta må bättre.. Att hon kunde säga det, hon som var så stark!?:)  Det tog två veckor, sedan gjorde jag ett nytt försök. Hade då skrivit mer på provet än vad som eg. behövdes och hon var stolt över mig.

Önskar att alla kunde få ha en sådan person vid sin sida. Någon som ger positiv feedback, är förstående och stöttande. Det växer man av. Inte ord som: Ska du verkligen göra det här? Det är väldigt svårt etc.

Jag trodde jag var den enda i hela världen som hade dessa problem, tills hon sa de orden. Önskar jag hade haft en chans att tacka henne.

Den dagen slutade jag skämmas över mina svagheter. Det är därför jag skriver om detta nu.. Innan skulle allt svagt döljas. Man skulle visa en perfekt polerad yta till omvärlden. Men vem tjänar på det? Alla går ju igenom svårigheter, sorger etc. i livet. Sträck på er och våga tala även om det som inte är "fint" att snacka om. Tycker alla pratar om hur lyckliga de är hela tiden.

Jag är fruktansvärt tacksam och lycklig för att vara jag idag:)

Men inte varje dag är sådan. Varför vågar inte människor snacka om sånt? Det är helt naturligt.

Igår, idag, imorgon

Igår var jag på personalfest på Dagcenter. Vi hade riktigt mysigt och roligt, lyssnade på musik, drack och åt snacks och framförallt snackade om en massa grejer. Som INTE har med jobbet att göra. Det var sååå KUL :)
Vi tittade även på idol. Alla runt bordet, förutom Shadia trodde att Calle skulle åka ut. Istället blev det Erik och Tove som hängde löst. Och då hejade jag såklart på Erik, eftersom jag gillar han mer än Tove. Shadia studsade av glädje när "Tuve" åkte ut. Sedan studsade vi bägge två och kramade om varandra för att Erik blev kvar. Han bör vinna, tycker jag!

Idag har jag varit supertrött. Sov omkring två timmar i morse och ingenting på natten. Fast det var det värt, med tanke på den fantastiska kvällen.
Men jag har hållit igång ändå med snabbpromenad på kvällen och senare filmkväll.

Såg Lars von Triers "Anti-Christ". Den har ju varit sjukt omtalad. Och just ordet sjukt är något som passar in på den filmen. Den var riktigt vidrig. Om man sett skräckfilm förut är man van att precis innan det oträcka händer, så får man inte se så ingående bilder. Det gör man dock här, sällan jag hållit andan när jag sett något otäckt, men det gör man när man ser denna! Vidrigt/perverst, men modigt att göra en sådan film.
Handlar om ett par som förlorar sin son. Mamman blir riktigt deprimerad och fadern är utbildad terapeut. Han väljer att behandla sin frus depression och vanföreställningar själv. Vilket får ödesdigra konsekvenser när de åker ut till deras stuga i skogen Eden.. Det är i slutfasen som alla vidrigheter börjar hända..

Usch nu måste jag sticka lite så jag skingrar tankarna innan jag somnar. I morrn väntar tvätt, kyrkobesök och fika hos morfar. Är så mysigt att gå i kyrkan på advent :)

Hoppas alla som läser haft en bra helg! Nu ska Dregan sussa ;)

Stickning & Granulat

Jag klev upp tidigt i morse för att gå på V.C för provtagning. Detta i samband med en läkarundersökning igår, p.g.a kroniska magsmärtor. Doktorn klämde på magen, ljumskar och sa att han inte kände några ojämnheter. Han var mycket nogrann med sina frågor om hur länge smärtan varade, när den började och om någon ur familjen haft liknande problem, psykologiska faktorer etc.
Hursomhaver gick han verkligen in för sitt arbete med att ta reda på vad jag kan ha för fel. Vilket var positivt överasskande med tanke på förre läkaren jag gick till för några år sedan. Har haft mina magsmärtor i ca 7-8 år. Man är rätt van vid att ha ont och jag är en person som inte har för vana att gå till doktorn och som dessutom skjuter upp saker hela tiden :P

I morse tog de prov på mig för: Sköldkörtel, gluten, laktos, järn, CRP och hundra extra prov kändes det som. Jättebra! :)  Läkaren misstänker dock att jag har IBS och har därför skrivit ut "granulat" till mig, något jag ska använda i två månader och strö på maten 1-2 ggr dagligen. Ska börja i morrn bitti, är smått oroad över hur jag ska reagera :S

Igår kväll var jag på jobbet en extra gång efter träningen, vi åt räksmörgåsar och handarbetade :) Jag håller på att sticka sockor. Eftersom det är första gången sedan textilslöjden i högstadiet känns det bra att få lite hjälp med häl och fot på socken.. Det är faktiskt riktigt roligt! :)

Idag har jag jobbat helt själv, eftersom personalen var på Utb. och brukarna hemma. Så jag valde att flexa ut klockan 12 och gå och käka lunch med Emmis & Sibbe-ribb. Riktigt bra dag med andra ord! :)

I morrn väntar personalfest :)

 En tavla jag köpte på Dagcenter. Det är en av arbetstagarna som broderat den, personal har gjort ramen och någon av arbetstagarna har målat. Tycker den är superfin!

 Min strumpstickning :)

Life is good! <3


1 december

Första dagen på julmånaden:) Idag har jag flängt runt som en galning mellan jobb, frisör, träning & KÖK :P Ibland känns det som att allt jag gör är att laga mat och diska. Nu ikväll efter träningen har jag bakat pepparkaksmuffins och tittat lite på tv. Just nu ser jag en jättebra film som heter "Traffic" på svt1. Har sett den förut och kan varmt rekommendera den för de som inte sett den förut. Det var allt jag ville tala om idag. (När jag får någon att bjuda på pepparkaksmuffinsen ska jag lägga ut bilder på dem. Ska nämligen vara glasyr ovanpå. Vet inte om det är lyckat att lägga på glasyr när man ska frysa in bakverken?)

RSS 2.0