Krya på dig min vän!

                                                                                     

                                                               Mickis&Jag på kalas. Hon är så rolig. Blev glad när jag hittade detta kort.


Har precis pratat med Mickis i telefon. Hon ligger på lasarettet och väntar på att opereras på onsdag. Nu när jag pratat med henne, känner man sig lite tryggare kring att hon ska bli bra igen. Blev som orolig när jag läste hennes blogg...
Vi ska nog ses nästa helg, när hon kommer hem. Det var ett tag sen sist, blir lätt så när ens vän flyttar typ 18 mil härifrån..

Men jag håller mina tummar för att operationen ska gå bra.

Nu ska jag fara å hälsa på morfar en sväng.


/Dregan

Storebror, som jag älskar mer än han tror

Har nyss kommit hem efter att ha firat min bror. Han fyllde 33 år igår, men hade kalas idag.
Min bror betyder jättemycket för mig. När jag var liten, var en stor höjdpunkt när jag fick komma ner till hans rum och han spelade gitarr för mig. AC/DC och Metallica, de fina balladerna på gitarr. När jag var så liten visste jag inte ens vad det var för band, bara att det var så otroligt skönt att lyssna på. Vi brukade även spela tv spel och bygga lego tillsammans.

Det skiljer 11 år mellan oss, så han flyttade ut ur huset när han var 16 för att börja gymnasiet i Lycksele. Och sedan flyttade han nästan direkt till eget. Han har varit min förebild och min trygghet. Men ibland retar han mig och gör mig smått irriterad, med sina retsamma skämt :) Sedan har han alltid månat om mig, nästan lite överbeskyddande.
Men det var en trygghet, han var den som jag kom till när jag var rädd för något. Och han ställde alltid upp, men när man var 14 då var det inte lika uppskattat att han var så överbeskyddande dock :)

Idag bor han med sin tjej sedan snart 10 år tillbaka. De är fortfarande kära och har två fina, busiga och tuffa tjejer. Jag är så stolt över honom och hans mysiga familj. (Hoppas jag får uppleva det själv i framtiden)

Jonas&Alicia när de var hos mig i våras

Nattuggla

Sitter uppe och väntar på att köra hem en vän från en firmafest. Det gör mig inget att vara uppe om nätterna. Är väl lite av en nattuggla :) Har läst lite, men mest suttit vid datorn och lyssnat på musik.

Älskar youtube. Just nu lyssnar jag på Doro&Lemmy - Alone again. Det blir nog nästa skivinköp, Doro alltså. Hehe, musikfreak som man är. Om cirka 11 timmar ska jag fara och fira bror min. Han fyllde 33 år den 30/1, alltså igår blire väl nu? :)

Men han har sitt tårtkalas dagen efter istället. Min käre bror har som fullt upp med sin familj, bilen som inte mår så bra och skotern vars motor har gått åt skogen.. Hursomhelst så blir det väl någon god tårta och mysigt umgänge med han och hans söta familj.

Bilder går inte att lägga ut just nu, å jag som kände mig på det humöret. Att dela med mig lite av hur jag ser ut i håret. Har ju gått från rött till mörkbrunt, eller snarare svart ... Fast jag är nöjd, helnöjd! Förutom att håret är så jäkla flygigt hela tiden. Måste typ preparera det med både mousse och en hel flaska spray! Och ändå flyger det sin egen väg.
Fast inför Emma säger jag att jag älskade mitt röda hår, bara för att vara tvärtemot för hon tyckte bättre om det här sa hon  :P

Ibland blir jag sådär.. Lite barnsligt tvärtemot bara för att jag vill ha rätt. Kände mig så hemma i mitt röda hår. Men kanske måste inse att det här blev snyggare, på jobbet tyckte Carola att det passade mina mörka ögon. Så mörka ögon har jag väl inte? :)

Öppna ditt hjärta. Om det så blöder, det finns förband&blodstoppare :)

Idag var jag på mitt möte med en psykatri sjuksköterska. Har funderat länge på detta. Många år har varit tunga från och till för att man inte tagit itu med vissa delar. Har eg. aldrig kunnat stå för de tunga bitarna. Man ska klara ALLT själv. Har svårt för vad folk skulle säga och tycka, Men folk på byn får gärna prata. Orka bry sig! Ni kanske tycker det är ett tecken på svaghet? Insåg idag att det inte är det! Alla har ett bagage, men vissa delar tar man itu med själv och vissa delar kan man behöva prata med någon utomstående med. Det är inget fel. Äntligen! En väldigt tung sten faller från mitt hjärta :)
Ssk:n sa att hon tyckte att det var ett tecken på mognad, att jag tagit det här steget. Hon sa även att man aldrig kan sudda ut det man känner. Hade hon ett trollspö skulle hon använda det. Men, man kan få verktyg till att SJÄLV lära sig hantera vissa saker.

Hon sa: "Tycker att du verkar vara en klok ung kvinna" 
Klok?! Det var nog bland den finaste komplimang jag fått. 
 
På väg hem till jobbet, ringde Jessica. Min ängel! Hon kom ihåg det svåra steget som jag skulle ta denna dag. Hon ringde bara för att kolla hur det hade gått. Tack Jessica! Förstår inte hur du kan minnas det. Hur du kan vara så omtänksam. Du har så många människor som du bryr dig om och tänker på. Vet att du säkert läser det här och jag säger sådant här allt för sällan. Vissa saker sätter sig bättre i skrift än i tal. Vill att du ska veta att jag uppskattar dig. Dina telefonsamtal, din omtanke. Att du orkar bry dig, vi ses inte allt för ofta. Men du finns där varje dag!:
Trillen i Åsele. Var det år 2007? Backyard babies uppträdde då och vi hade skoj!

Efter jobbet: Skickat tatueringsmotiv till  Ume skin Art, fått mitt minneskort returnerat, käkat Thaibuffe med "päronen".. Mycket som hänt idag :) Skönt att vara hemma. Ikväll blir det Let's dance och lite cykling.  

Ta hand om er där ute. Kom ihåg att aldrig ge upp! Keep fighting! Samt det är aldrig för sent att "välja rätt väg"

/Dregan goes sentimental :)

Berg&Dalvana-I dregans huvud just nu

"När jag blir grå, när jag faller orkar du för 2? När idag blir igår, kommer du att älska mig ändå? Det spelar ingen roll om du håller mig hårt, ingen kommer minnas om 100 år. Jag är rädd att man glömmer, glömmer allt. Som vi glömde att vi älskade varandra. Håll ut jag behöver dig. Håll ut stå ut med mig!"

Poesi av Kent. Det är den kärleken man strävar efter. Annars kan jag lika gärna vara utan =P

Idag har jag jobbat på dagcenter. En bra intressant dag på jobbet. Som vanligt!  Det är kul att jobba med dessa människor. Och då menar jag både kollegor och arbetstagare. Det är ett roligt, givande och intressant jobb. Ibland är jag rädd att jobbet är för viktigt för mig. Blir så fruktansvärt ledsen om jag skulle förlora det vikariat som jag går på nu. Det är inom detta jag vill jobba, punkt slut!

Efter jobbet har jag ringt SkinArt i umeå. De ville att jag skulle skicka bilder på Emmas och mins blivande tatueringar. I morgon ska jag skicka brevet. Sen ringer de upp. Förmodligen får vi tid i mars :) Ikväll har jag varit ut till en kompis som bor några få mil från Dorotea. Jätteskoj att se hur hon bor. Och snacka om att tjejen bakar som värsta bagaren. Supersmarrigt! :)

I morgon ska jag på ett möte. Intressant att se hur det kommer påverka mig. Förhoppningsvis blir det en positiv upplevelse. Men jag är lite orolig... 09.30, kanske borde gå att lägga mig nu? Ska köra 5 mil för att komma dit. Sen ska jag tillbaks till jobbet, då gäller det att släppa alla känslor och gå in i mitt "arbetsjag".

Sweet dreams everybody! :)

Dregan is leaving the blogg-planet for now.. Men vi kanske ses i morrn =P

"IceQueen"

(Här kommer en dikt. Det är min allra nyaste som skrevs i början på månaden)

Hon ler utanpå
Gråter inuti
Pratar med någon
Skriker till sigsjälv
Ser ett skal
Vem är hon?
Hon är vacker
Men inte jag
Tycker om dig
Men inte mig
Kollar sig i spegeln
Du är bra
Fast jag menar dålig
Hon stryker sin hud
Fast slår så hårt det går
Hon är lycklig
Men bryter ihop
Hon faller i bitar
Och klistras samman
Hon ramlar ner
Och kliver upp
Hon går iväg
Igår mådde hon dåligt, Idag mår hon bra
I morgon hoppas hon....

Sacred heart-tatueringen: Min första och hittils enda tatuering. Jag tror att hoppet, men även tron är det sista som lämnar människan. Därför ville jag att denna skulle finnas med mig resten av livet som en påminnelse om vem jag är och vad jag står för. Kändes skönt att det var en person som hade samma tro som jag som tatuerade in den. Men till min nästa vill jag nog prova någon annan ändå.. Om jag bara klarar att lyfta luren och ringa snart... Motivet har legat på min mikro flera månader.. Känner suget att göra slag i saken och ringa. Pratade med en vän i kväll som snart ska iväg och få ett nytt konstverk på sin kropp. Och jag blev så sugen, så jag tror att jag ska ringa i morgon.. Väntetiden lär ju ändå bli några månader.. 

Musiknostalgi - Inlägget tillägnat mina favvoex :)

Jag andas och lever musik just nu. Så äre väl för det mesta. Men särskilt just nu. När jag behöver koppla av, eller stänga av vissa tankar så vrider jag på stereon (ibland för högt för mina grannar). Det är MIN terapi, mitt sätt att stänga ute tunga tankar och bara leva mig in i texten och musiken. Studsa upp, sjunga med och "rocka loss". Allt blir mycket lättare då! :)
Har efter att ha påbörjat en bok jag köpte i E-tuna, kommit underfund med varför jag gillar hårdrock så mycket. Har aldrig riktigt fattat varför jag nuförtiden hellre slår på stereon på fullt ös med In flames eller Metallica, än att spela något annat som Dire Straits el. Akon (för att ta till ytterligheter).

För om sanningen ska fram älskar jag både hårdrock och R&B ungefär lika mycket. Men rocken har tagit över. Som det stod i inledningen på min nyinköpta bok "Hårdrock- rundgång, nitar och nackspärr" :
Vi vill... hylla hårdrocken som hjälpt oss under livets motgångar och nederlag, och som naturligtvis varit en del av våra allra bästa stunder".
Log för mig själv när jag läste detta citat, dels för att jag fick en aha-upplevelse och dels för att jag nu förstod mycket av vad min metal-älskande expojkvän (och nära vän) Johannes sa och menade under våran tid tillsammans. Hans förkärlek till rock av det allra hårdaste slaget, som exempelvis Slayer eller något deathmetalband som jag fortfarande inte gillar (sorry) är nog starkare än vad min är. Finns många genrer som jag gillar fortfarande. Men nu förstår jag det han sa om exempelvis dödsmetal. Jag frågade en gång om man inte blev hemskt arg av att lyssna på eller spela i ett sådant band. Han svarade då att de som spelade i sådana band oftast var rätt lugna när de var privata, eftersom de fick utlopp för många känslor i sin musik. 
Det är nog så för mig nu, trodde aldrig jag skulle gilla In flames förrän jag hörde "Sense of purpose" och nu är jag förlorad i dem :) Får leva ut min hopplöshet, ilska över allt som känns tungt och orättvist. Får gråta, skrika eller sjunga, studsa och skratta ut allt genom denna musik. 

Sedan finns det ju vissa låtar som man aldrig kan låta bli att förknippa med personer eller speciella skeden i ens liv. Som exempelvis Wyclef Jeans "Sweetest Girl (Dollar Bill)"  http://se.youtube.com/watch?v=7PxBGHjABnU
Tobias som sa att han inte kunde hjälpa att han gillade denna låt. Men jag fick absolut inte säga något till hans vänner, för han hade nog lite svårt att erkänna att han lyssnade på R&B/hip hop för dessa "rockers" : P (Nu har jag avslöjat det, men tror knappast att någon av dem kommer läsa det här ändå). Det är snart ett år sedan jag såg Tobias. Jag saknar honom. Jag älskar honom (fast enbart som vän ska tilläggas)... Och jag blir ledsen när jag tänker på hur dum jag var.

Kanske är knepigt men jag älskar verkligen mina vänner och två av mina ex faller under typ samma kategori. De kommer föralltid ha sina egna platser i mitt hjärta. Jag tycker det är helt naturligt att säga att man älskar sina ex! Call me crazy! :)
Det är ju inte samma känslor (inte kärlek) som när man är tillsammans med någon och vill dela sitt liv med denne. Utan vad jag menar är att jag tänker på dem, bryr mig om och hoppas att de mår bra. Önskar att de träffar en tjej som förstår deras värde. Drömmer mig bort och tänker på allt fint som var innan allt blev tomt. Innan hjärtat blev kallare, innan man gjorde saker man ångrade och sa saker som smärtade. Men man ville ju vara ensam, ha frihet..
Allt det där, men det är klart. Hade man känt att allt var rätt, hade man trott att personen var den rätte då hade ju allt varit annorlunda.. Men hur vet hjärtat när det hittat rätt då? Man vill ha sin frihet, men ändå dela sitt liv med någon. Är det orimligt höga krav? Jag är nog ganska orimlig isf...


Vemodigt.. Är hemma bra och borta bäst?

 Såhär ser vintern ut nere i E-tuna. Tror nog hellre att jag föredrar vinter med snö framför slaskväder redan i januari. Våran slaskperiod häruppe i Lappland brukar ju ändå inte hålla i sig så länge. Fast samtidigt nu sedan jag kommit hem, känns allt lite vemodigt. Inte bara för att jag saknar moster och hennes familj utan nog också för att jag saknar stan. Knepigt, jag tycker ju att jag mår allra bäst här hemma. Bra jobb, bra vänner, bra bostad, bra fritidsaktiviteter. Men ibland undrar jag hur det vore att bara sticka ifrån allt.. Alla känslor, all nostalgi som är förknippat med barndomshemmet/orten. Bara fly och börja om på nytt. Långt härifrån. Vet inte om det vore någon höjdare, men om allt bara skulle skita sig.. Då står E-tuna överst på listan över de platser dit jag skulle kunna tänka mig att flytta och börja om på ny kula.

Har varit vansinnigt skönt att vara borta ett tag. Komma bort från vardagen. Fokusera på något annat. På hemmaplan genomgår jag en del saker just nu, saker som kan komma att förändra mitt liv.. Och då finns det inget bättre sätt att skingra tankarna, än att ta ledigt och åka långt bort. Ännu bättre är det när man dessutom får åka till nära och kära :)

Det har varit en avkopplande helg där nere. Bara få njuta av tillvaron med lill kusin t.ex. Hon sa att hon skulle sakna mig och moster (alltså min mamma) och shit vad jag kommer sakna henne :( Vem ska jag nu spela memory och läsa bok för? Vilken fyra (snart femåring) ska nu impa på mig med att kunna alla bokstäver i alfabetet? Tror t.o.m hon räknar bättre än mig :) Men vi ses snart igen. I promise!


I övrigt idag: Kom hem med bussen från ö-sund klockan 10.00, efter att ha spenderat en hel natt på ett iskallt, obekvämt tåg i 7 timmar från e-tuna. Sedan satte jag igång med att packa upp och sedan färga mitt hår,det blev lite mörkare än mörkbrunt. Är lite av en svartrockare nu tror jag =P
Är lite för självkritisk just nu för att lägga ut bilder på resultatet dock... Men det kanske kommer när jag känner mig på humör.
Sedan har jag hunnit med att luncha med bästaste Emmiz, och nu tvättar jag för fullt. Missade nämligen min tvättid före jag åkte iväg.. Så nu har jag 10 ggr mer att tvätta känns det som... JIPPIE-KAY EY! Ja just ja, jag har ju betalat räkningar också - superskoj! I morrn börjar jag jobba igen. Vardagen har infunnit sig.

Volbeat-Sad mans tongue

Idag har jag och morsan, moster och olivia gått på Tuna park. Moster åkte hem tidigare, men mamma och jag bestämde oss för att stanna en stund till. Shoppinggalna som vi är :P

Var in på en skivaffär och köpte ännu en Volbeat skiva (har den nyaste sen tidigare). Denna heter "Rock the rebel/Metal the devil" och så köpte jag In flames "Clayman". Idag har jag varit översocial med försäljarna på de olika butikerna. På skivaffären började de surra med mig om vars jag kom ifrån. De kände till min lilla kommun, det tog ett tag innan de insåg varför. Men senare kom de fram till att det berodde på Polar...

Nästa anhalt var Carlings. Där köpte jag present till brorsan som fyller år på fredag. Tjejen var jättecool och hjälpsam. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Som hårstyling, färger, inredning, hennes kille (som också var i butiken) erbjöd sig att hjälpa till med att prova vissa grejer som jag funderade på om det skulle passa på bror min. De var nämligen ungefär lika stora :) Översocial som sagt, detta resulterade nästan i att min handväska, med kameran i försvann. Som tur var låg den ovanpå några grejer vid kassan.. Pust, man måste ha koll på påsar och väskor. Men till mitt försvar kan jag säga att jag hade börsen och mobilen med mig.. Men i väskan låg som sagt min  nya, dyra kamera. Hade kunnat förlora den eftersom jag surrade bort mig totalt med den här tjejen. JAG ÄR EN FLUMBOLL som min far. mamma säger att jag ärvt min slarvighet efter honom :)

Btw.. Svårt att ladda upp kort just nu, men ska se om det inte funkar bättre om nån dag. Har inte så mycket tid just nu. Måste umgås med moster med familj..

"Mamma säg inte det här, men jag känner inte igen dem"

Så sa min femåriga kusin Olivia i morse när hon såg mig och min mamma uppstigna från sängen. Vi såg förmodligen ut som troll :)

Är i e-tuna hos moster och hennes familj sedan i lördagsmorse. Sent ikväll åker vi hem. Vi har haft en mysig helg med promenad med Olivia, sett film, busat, spelat memory och käkat kinesiskt och indiskt (det senare var ingen hit för moster).
Jag gav julklapparna till mosters familj, vi har ju inte setts något på ungefär ett halvår. Olivia fick en film som hette Bee Movie. Den va jätterolig. Både hon och jag skrattade.
På kvällen igår hyrde vi vuxna en film som hette "The Bucket list", när vi var på affären så såg Olivia ut en bok som hon gärna ville ha. Snäll kusin som jag är, så köpte och läste jag senare "Vi gräver ett hål" för henne.

Nu har Olivia nyss väckt mig, dax att hoppa in i duschen.. =P

I'm leaving out today!

E-tuna and "auntie" here I come!:) Känns så kul att ikväll, efter jobbet få åka och träffa moster. Vi har inte setts sen i somras tror jag. Och även om det bara är tre hela dagar som vi verkligen är där nere så känns det roligt ändå. Sen ska jag försöka att komma och hälsa på snart igen. I promise :)

Igår var jag på barnkalas. Är så glad att jag blev bjuden trots att barnet hade öroninflammation och mamman hade drabbats av en superjobbig förkylning. Fick komma dit, eftersom jag åker bort ikväll. Eg. hade kalaset blivit framflyttat till lördag. Min vän hade ändå orkat baka blåbärscheescake och ställt fram en massa godsaker trots att man såg på henne att hon var jättetrött. Hon är en supermänniska, supermorsa och supervän! :) J'adore hela Din fantastiska familj :)

Och lilltjejen var så duktig, hon var glad större delen av tiden trots att hon var sjuk. Denna lilla tjej, min yngsta bästa vän. Fast jag brukar låtsas att jag är hennes moster ibland...=P Eftersom hennes mamma och jag står varandra så nära att hon många gånger känns som en syrra.
  Istället för en ny bild på tvååringen. Upptäckte jag den här, trots att det nu är två år sen så känns det som igår. (Av respekt för modern blir det här enda bilden)
 Shit vad gammal man känner sig nu btw... :)  

Nä nu måste jag dra på jobbet.. I'll be back!

Between Love & Hate(måste ventilera ut all ilska)

Religion är inte förenligt med hat, tycker jag! Religion är kärlek. Därför har jag väldigt svårt att förstå alla krig och alla hemskheter som sägs vara en produkt av religion. Det är kanske därför jag sällan ser nyheterna, för jag blir så fruktansvärt arg. Arg på alla orättvisor, arg på idioter till människor som hävdar att de har rättigheten att förstöra människoliv p.g.a deras religion.

Har nyligen sett "Made in sweden" och väntar nu på att "Kvällsöppet med Ekdahl" ska börja.. Mitt emellan dessa program dyker nyheterna upp. Det första som sägs är att talibaner ska ha hotat att spränga en flickskola om den inte stängs ner...
Det är ju helt sjukt! Varför? Har inte flickor rätt att gå i skola eller? Tänker dessa förbaskade talibaner hävda att de har islam som försvar till detta?

Det pratas om : Heliga krig, Heligt vansinne kanske det borde kallas

Jag vägrar att köpa att religionen ligger till grund för krig, våld och andra otäckheter! Det är psykopater som misstolkar sina heliga skrifter som är skyldiga till allt. Det är människorna inte de heliga texterna.. För som med exempelvis bibeln, så kan man inte läsa rakt av... Då skulle ju alla vara våldsamma om de t.ex. valde att läsa "öga för öga, tand för tand" , och inget annat. Klart vill man vara våldsam så måste det ju kännas väldigt skönt att ha nåt att skylla på... JAG BLIR SÅ ARG! PÅ ALL SKIT SOM GALNA MÄNNISKOR GER UPPHOV TILL. OCH SEN HAR DE DEN FRÄCKHETEN ATT PÅSTÅ ATT DERAS GUD GER DEM RÄTTEN ATT GÖRA SÅ.... AAAHHH! Men det är skönt att ventilera ut sin ilska nånstans..
(Man kan bara inte vara glad jämt!)

Dagen idag(nedräkning&singeltänk)

Nu äre snart bara två dagar kvar tills jag lämnar norrland för att åka iväg till min kära moster. Och jag skulle kunna studsa av lycka att det är såå snart! :)

På jobbet idag kom det en ny kille med förrådsbeställningen som vi gör till dagcenter och gruppbostäderna. En ung kille kanske ska tilläggas. Självklart tyckte min arbetskamrat att jag skulle möta upp honom och skriva under beställningen. Hon är rolig hon. Men det skulle ju vara ett originellt sätt att träffa nån på :)
Han var rätt söt med sina tatueringar och sin charm, MEN han hade några konstiga polisonger som jag inte riktigt diggade.. Hehe, Ja klart man får va kräsen! särskilt när man inte känner människan. För en sak är säker.. En kille kan vara hur snygg som helst men har han inget annat intressant över sig, så kan det kvitta. Det viktigaste i slutändan är att man kan prata med varandra, att det finns en kemi, liknande intressen och sen får han inte vara för mesig.=P
 Han ska gärna kunna käfta emot i diskussioner (ha en egen åsikt).. Fast han får inte va för kaxig heller, utan under den kaxiga ytan kan han gärna ha en mjukare sida också. .. . Sen gör det ju självklart inget om man har liknande humor.. Inte lite krav va? Kanske är därför jag hellre är singel. Finns väl ingen som man kan klicka med på detta sätt. Eller? :)

Arbetstagarna på dagcenter är ju bara för söta. En tjej t.ex. säger alltid att hon tycker att jag ska skaffa mig en kille.
Jag brukar svara henne att någon sån vill jag inte ha och vad ska man med karlar till? Då brukar hon svara: Ja, men någon som kan städa, laga mat och diska åt mig. Hehe... Ja, det vore ju inte helt fel med en kille som verkligen gjorde det iofs=P Så idag kom vi fram till att jag nog kan behöva fler än bara en. En för varje hushållsyssla alltså :)


Nä nu måste jag tvätta lite kläder så jag har till på fredag när jag far till e-tuna. Hm, kanske ska skaffa en kille (läs slav) som kan tvätta åt mig, så jag slipper? Hehe..

Ja jäklar va fort det kan gå..

Skulle ju bara Gå, men det slutade med att jag sprang... Kände direkt när jag gick ut, att det inte skulle gå att bara Gå.. Så jag började springa, och jag sprang jättefort. Sen fick jag en impuls att gå in och hälsa på mor och far och lille Bamse. Sedan både sprang och gick jag hem.. När jag sista sträckan sprang, så kände jag att jag hade såå mycket energi att jag såg framför mig en boxningssäck som jag kunde slå och sparka på när jag kom hem.. :)

Fattar banne mig inte vars energin kommer ifrån, för ca en månad sen var jag så trött att jag hade svårt att kliva upp ur sängen på morgonen.. Å nu kan jag kliva upp 2 timmar innan jag börjar jobba bara för att göra typ banan/äppel gröt el. nåt annat och sitta och mysa extra länge innan jag börjar jobba. Hur är det möjligt? :) Men jag klagar inte!


(Try not to)Shop until you drop...

Igår, efter jobbet, när jag skulle skriva ett blogginlägg fastnade min blick på en reklam bild från en webbutik för Friis & Company(www.shopfriiscompany.com) prylar. Eftersom jag älskar väskor och smycken av dem, var jag ju självklart tvungen att titta in... Var bara ett klick ifrån att handla hem en börs och en ny väska. MEN så påminde jag mig själv om vad jag hade på kontot. Och att jag på fredag ska ner till e-tuna och där lär ju pengarna brinna en gnutta=P
Det smärtsamma var att de hade rea på dessa friis-prylar, men måste påminna mig om att det finns andra viktigare saker som måste införskaffas. . . Som känns tråkigare dock, därför var jag tvungen att stänga ner internet och ockupera min hjärna med något helt annat. Och det funkade att träna och se ett avsnitt till av Ally McBeal.

Idag har jag dock shoppat. Mest till Nova, min väns dotter, som fyller år på torsdag. Ska bli skoj att gå på barnkalas:) Sedan insåg jag att jag hade ett presentkort på en butik här i "byn" som säljer både smycken och parfymer. Hittade ett par jättefina pilgrimsörhängen.. Så min shoppingklåda stillades lite .. Men tänker fortfarande på Friis..

Nä nu måste jag göra något vettigt, typ röra på mig.. Hm undrar om det blir promenad eller cykel? Det blåser så jäkligt ute.. Men samtidigt är det superskönt att komma ut i friskluften. Har insett att jag har svårt att sitta still. :)

The chosen pessimist - In flames

Tell me which side I'm on
Approaching constant failure
Who's friend or foe?
Between Love and Hate which path to follow?
How can I keep balance in this race?
Come faith, I'm dying.. slowly,
In many ways I'm the burden that divides us from the light
In many ways you're the halo that keeps my spirit alive


Jag tror att det är mest texterna som avgör om jag tycker en låt är bra eller inte. Att In flames gör fantastisk musik, det behöver ju egentligen inte ens tilläggas. Det har de blivit belönade för i årets grammisgala och P3 guldgala. Men denna text den berör mig.. Jag älskar den... och resten av skivan :)

Relax

Denna helg ska gå i lugnets tecken. Idag har jag varit hos morfar och hälsat på. Han har bjudit på fika, "ta en till" är ett vanligt citat från honom när det gäller lördagsfikat. Och det är supersvårt att säga nej till honom så självklart har jag slutat försöka =P Så man kan säga att fikat blev min middag idag, orkade inte så mycket mer efter det... Men jag har gått dit och hem, och det är ca 1,5- 2 km tur och retur, så lite duktig har jag ju varit. Jag tycker om att röra på mig. Efter att ha varit hos morfar gick jag till affären och handlade lite ingredienser till Brownies som jag planerat att baka och bjuda Emmiz på. Tänkte att hon skulle komma hit och dricka cappuccino och fika med mig... Hehe fika igen för mig. Tänkte att hon skulle få se kameran också och ge mig lite bra tips. Hon är ju trots allt experten av oss när det kommer till kameror och fotografering. Och proffs ska man utnyttja =P 

Nä nu ska jag sätta på ett avsnitt av "Ally McBeal". I just love her! Har nästan alla boxarna. Förutom den näst sista. Har varit svåra att få tag på. Och vissa av dem är enbart på engelska. Men det ser jag som positivt. :-)

Så nu är det Ally & Jag som gäller.. och träningscykeln=P Man ska passa på och den står ju ändå med riktning mot teven..
Föresten just nu drömmer jag om våren och morfars fritidsstuga.. Snart är det dax att åka dit, i mars... När solen skiner och snön ligger kvar (förhoppningsvis). Då blire skoteråkning för hela slanten, å mys i stugan med morfar.

 
Det enda jag gillar med vintern är det här och det får jag vänta med till mars...

What goes up, must come down

Så sant som det är sagt. Mår så fruktansvärt bra nu, att jag förstår att snart vänder det.. Kanske låter knepigt men när jag mår övernaturligt bra, så funderar jag vad som är fel med mig? Jag får sån energi och går upp så mycket i varv.. Att när jag kommer hem och "landar" så blir jag trött och slut..  Och sen fick jag ett brev som fick mina känslor att slå runt ordentligt i huvudet.. Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Det undgår mitt förstånd, men orolig är jag... Så Ni som vet. Om jag är extra knepig beror det på "brevet".

Har man varit uppe i det blå, så ramlar jag efter ett tag ner i asfalten.. Jag är lite känslosam nu, vet inte vad det beror på. Hormoner? =P

Ikväll (&just nu): Tvättar, ser let's dance, kollat in  kameran (fattar nada om minneskortet, vadå måste ha 10GB?. (Trodde att det inte behövdes mer än 2GB).

Btw: Jag röstade på Elisabeth Höglund ikväll, och jag blev brydd själv.

Ta hand om er! PEACE&LOVE :-) /dregis


Freezing Cold

Och då äter man självklart sallad till middag..=P Inte knepigt att det kändes som att jag behövde klä på mig både kofta, termobyxor och tjocksockar. Det har varit -32 i morse och nu är det väl runt -20 om jag kan lita på min termometer. MÅSTE KÖPA NY, men det finns ju så mycket annat man hellre vill ha (som inte är lika nödvändigt).

Något som är nödvändigt dock är min kamera.. Den kom idag, men jag har inte ens hunnit öppna kartongen. Skulle sluta tidigare idag, eftersom jag inte hann ta någon rast. Men kom inte iväg förrän 30 minuter senare. Händer ofta när man börjar diskutera något intressant med Margot. På tal om Margot, hon är en ängel till arbetskamrat. Hon ställer upp för en när man verkligen behöver det och får en att känna att man behövs. Precis sådan arbetskamrater måste jag ha för att trivas på mitt jobb. En annan sak som är viktigt i mitt jobb som undersköterska är ju självklart att allt jag gör är för DEM. Önskar ibland att man kunde ge mer av sig själv, men måste inse att man inte är en supermänniska. Fast man får heller inte glömma att ifrågasätta om allt man gör är rätt. För den dag man tror man kan allt då blir man en dålig undersköterska. Det finns alltid något nytt att lära sig och alltid nya tillvägagångssätt i allt.

Igår var jag till "min" Emma =P Vi surrade, lekte med hennes dotter och kikade på teve. Många gånger måste jag tvinga mig själv att gå därifrån. Jag menar vi behöver ju alla sova, men det är svårt att sluta snacka med henne. Vi har alltid något att prata om.. Trots att vi pratar så ofta.

Nu måste jag nog dra ner till tvättstugan... Ikväll vet jag inte vad som händer förutom det, förmodligen blir det till att kika på Let's dance. Och imorgon vill Jessica att jag ska komma till henne i Åsele, men vet inte om jag har råd eller tid. Dessutom vill ensamvargen i mig "ta det lugnt" och den andra delen av mig vill... eller vet inte vad jag vill eg...

Så vad ska jag göra? Singla slant med mig själv?.. Nä nu måste jag springa ner till tvättstugan.

I'm a Double nature

Har fått en liten uppmaning att berätta vem jag är. Ibland tror jag inte att jag vet det själv. =P

Andrea heter jag iallafall. Jag blir 22 till sommaren och bor på ett pytte ställe i Lappland. Här arbetar jag som undersköterska på ett Dagcenter för utvecklingsstörda/ handikappade. Som person är jag både ensamvarg och extremt social. Jag är glad, lätt sportig och flummig. Och så tänker och funderar jag mycket på det mesta. Det har jag fått höra hela min uppväxt: "Andrea du tänker för mycket!" (Men sån är jag! Och jag kommer aldrig ändra mig på den punkten).

På fritiden åker jag ofta ut till min vän Emma och hennes familj och umgås. Nån gång om sänder sätter jag mig i bilen och åker till Tärnaby eller Umeå där mina kära vänner Sandra och Jessica bor. Funderar på att dra ner till Malmö för att hälsa på en annan nära vän som flyttat härifrån.. Tycker om att fara runt lite, men hemma är ändå alltid HÄR.

Intressen: Träning (aerobics, joggning, min motionscykel), skriva dikter, se film, umgås med nära och kära och ibland blir det även nåt party :-) 

Och sen.. ÄLSKAR jag musik (gärna rock, metal, Kent (de kan inte placeras i ett fack) och R&B).  Gillar däremot INTE dansband. Men kan förmodligen varje sång ändå i och med att jag jobbar på ett ställe där P4 står på hela tiden :-) Tycker att det är fantastiskt att få komma hem och kunna spela MIN  musik och studsa runt i lägenheten eller sjunga till texthäftet utan att någon ser, hör, eller klagar. Kan verka knepigt, men så kan jag spendera flera kvällar helt själv. :-)

Som sagt, studsa runt i lägenheten.. Så där knäpp kan jag bli av musik. Rebecca hade superskoj och Jag ser ut som att jag har en peruk som håller på att trilla av =P

Hm.. vad mer kan jag säga? Om Ni tycker ni fått en dålig beskrivning av vem jag är, så får ni fråga. I grund och botten tycker jag det är roligare att fokusera på andra än mig själv. Eller kanske är jag en gnutta Ego åxå  :-)

Solen i ögonen - Lars Winnerbäck

Denna dokumentär om en av Sveriges populäraste artister, sänds klockan 21.00 på SVT 1. När jag läste upp detta i VK:s tvblad på Dagcenter (där jag jobbar), tänkte jag direkt på Dig.. Och så min vän Emma såklart. Ni är ju lite av Winnerbäck fans bägge två, så jag hoppas att ni inte missar honom på teven. Tror att det kan vara intressant att se, han är ju rätt mediaskygg denna Lars :-)

Själv kommer jag kika på "Made in Sweden" ikväll och förmodligen cykla runt inne i lägenheten :-) Känns skönt att förkylningen lagt sig så jag kan börja träna på riktigt igen, det kryper i benen annars och man blir smått galen av att sitta still. Vilket jag inte gjort iallafall... Har börjat smått med att gå promenader, men det är svårt att gå sakta när man är Jag. Vet ju att man inte ska anstränga sig innan halsontat gått över. MEN ÄNTLIGEN BEHÖVER JAG INTE BRY MIG, sååå Skönt! 

Annars idag har jag fått klart från chefen att jag får semestern jag sökt i slutet av januari. Mamma och jag har bokat tågbiljetterna och det enda som återstår är väntan... Längtar så otroligt mycket efter att få komma ner till moster och hennes familj. Dels för att jag saknar henne Och för att jag bara måste bort härifrån ett tag. Semester för mig är miljöombyte. Annars kan jag inte riktigt slappna av helt i min ledighet. Kanske kan jag äntligen stänga av allt som hänt, och allt som jag går å tänker på när jag är hemma i min lägenhet. ? Umgås med moster och hennes familj och bara glömma ALLT det andra för ett tag. Det vore skönt!  

En annan skojsig sak som fick mig att koppla bort tankarna ett tag var hemma hos min underbare storebror. Vem vore jag om jag inte haft honom? Han ringde lillasyster och bad mig att komma och spela Guitar Hero med honom, efter att småbarnen lagt sig. Och det var såå kul! Självklart spöade han mig, men jag blev bättre och bättre.. Och en dag ska jag ta revansch, så det så! =P
("Broder Tuck" som jag är van att se han. Han är en superbra farsa till två tuffa och söta  tjejer. Men det är riktigt skoj att få lite tid med honom själv ibland åxå.)

Jag vill se att det blommar igen.

Här kommer en dikt: Tolka den som ni vill. Kan säga att jag skrev den för flera månader sen. Det var natt, efter att jag skrivit denna kunde jag sova jättebra:) Mer än så vill jag nog inte säga... Men om du/ni som läser den känner att ni vill veta något särskilt, så går det bra att fråga. Det kan hända att jag svarar :) Skulle va kul om nån kunde gissa, för mig är det självklart vad den handlar om. Men någon av er kanske tror att det handlar om något helt annat...


Jag kan inte fly

Inte från denna plats

Jag kan försöka springa, men inte gömma mig

Måste stanna kvar och våga se

Att efter allt som vissnat

Då dyker knoppar upp

På samma plats

Fast vid en annan tid, kommer knopparna att blomma

Det tar tid

För precis som vi måste de söka styrka efter den kalla frosten

Det får göra ont

Men jag måste stanna

För jag vill se att det blommar igen

Efter igår, kommer idag

Efter vinter, kommer vår

Det kan göra ont, men i morgon är det läkt

Det blommar snart igen


Kent&Dikter

En vän sa en gång till mig, för inte allt för längesen: "Vilken terapi det måste vara att skriva dikter". Och ordet "terapi" var nog banne mig rätt ordval. För mig är det, det bästa som finns när jag är glad, kär, ledsen, deppad har ups eller downs(Ah ni fattar vad jag menar!) att skriva dikter.  Fast minst lika mycket att lyssna på musik:

Om jag är nere finns det inget som slår att sätta på en bra låt och dansa för sig själv, studsa runt i lägenheten och småsjunga. Det gör mig glad, iallafall en stund :) Shit, vad roligt det skulle va att se sig själv med andras ögon.. Eller skrämmande kanske. Haha :) När jag däremot varvar ner  kan en masso ord dyka upp i min skalle, som jag bara MÅSTE få ner på papper. Detta helt för min egen skull. Ja, jag är EGO!

Musik som jag älskar och som följer mig genom hela livet är KENT. Skriver det som om det vore en egen musik genre, men ibland tror jag att det är så. Är Kent rock, pop, indie el. techno el. helt enkelt allt i samma paket?

Tror det är få saker som provocerar så mycket som att säga att man gillar KENT. Men vad kan jag säga: Antingen älskar man dem eller så hatar man dem. Välj själva! Men en sak som är BULLSHIT: Att Kent skulle vara depp musik.
Kan hålla med om att de skriver känslosamma låtar, men vilken musiker gör inte det? Har aldrig mått dåligt när jag lyssnat på Kent snarare mått bättre efter att ha lyssnat på dem.
 
En annan sak som är negativt enligt vissa: De har ju så knepiga texter. Hm, tänker jag då. Hur många gånger vet man helt säkert vad en artist sjunger om? Även när texten är simpel är det inte alls säkert att de tänker samma sak som den som lyssnar.
Precis som med religions texter kan musik texter vara en tolkningsfråga. Du kan göra den till vad du vill . Jag menar är det bara jag som hör en låt på ex. radion och funderar: "Har de skrivit denna låt om mig  ?" Isåfall kanske jag verkligen är knäpp :P

Kanske inte världens vackraste kort. men detta möte med Sami skänkte mig lycka (varje timme och varje minut)  i minst en vecka :)


I got it from my mama!

Finns mycket fint att säga om min mamma, MEN det jag kan känna att jag ärvt från henne är mitt temperament. Finns ingen som driver mig till större vansinne än hon! (Kanske är för att man älskar henne så?) Äntligen har jag piggnat till från förkylningen och börjar sakta men säkert få tillbaks min energi. Idag har hon ringt mig 3 gånger sen jag vaknade... med ca 3 minuters mellanrum =P


Hon är hyperstressad över vår resa till E-tuna den 23/1... Och jag vet att jag måste söka ledigt, men jag har varit SJUK! Har inte kunnat vara på jobbet och fylla i någon semesteransökning, men ska göra det i morgon. Har i alla fall pratat med mina kollegor och de verkar inte ha ngt problem med att jag ska vara ledig den 26-27/1 (de dagar vi åker hem). Så jag tror knappast att chefen lär protestera, men "Imagine never knows" el. "peppar, peppar, ta i trä" kanske man ska säga?

Hon tjatar och tjatar om att jag måste söka semester, för annars kanske hon måste hon kalla tillbaka sin. Men jag kan inte göra så mycket just nu. Det är söndag!

Men hon ska ha ett plus för att hon ringer och kollar med SJ om vilken tågstation vi ska åka via. För trodde nästan jag skulle bli tvungen att göra det, när min röst var som sämst. Men hon fixade det! Skönt, tack mamma! :)
Alla som är på E-tuna tågstation när vi anländer.. VARNING: Det sägs att det kan bli storm den dagen, två åskmoln närmar sig! :)

Mamma & Jag när vi firade hennes 50 årsdag med att se Robert Wells. Som sagt ingen kan göra mig så elak.. Men vi har roliga stunder tillsammans också!


Beautiful Girl

Såg en film på kanal 5 efter att jag vaknat och duschat. "Beautiful girl" hette den. Den handlade om en kvinnlig lärare som valde att ställa upp i en skönhetstävling, mest för att vinna en resa till Hawaii som smekmånad. Problemet för henne var att hon inte var lika smal som dom andra i tävlingen... Hon var vacker i mina ögon, visst hon var rund/mullig eller kurvig. Välj ett ord som ni själva tycker passar! Hon var helt enkelt inte fotomodell smal...

Självklart fick det här mig att tänka till, självklart får det här mig att bli upprörd! Det fattar alla som känner mig! Jag har aldrig förstått varför inte smala, mulliga och tjocka modeller kan gå tillsammans på catwalken. Frågar man en designer så är en av anledningarna, enligt dem förmodligen : " Vi syr bara upp kläder i en viss storlek, modellerna som går på catwalken måste kunna komma i dessa kläder"

Okej, så jag köper deras argument att de bara kan tillverka en storlek för catwalken av den enkla anledningen att det blir för dyrt med extra tyg (?).  Men sen då? De tillverkar ju inte bara kläder i en och samma storlek till försäljning, hur kommer det sig att det går att variera storlekar då?

Vill poängtera att jag tycker att smala tjejer är precis lika vackra som mulliga eller stora tjejer! Det är inte för att jag tycker det är fel med smala modeller som jag skriver det här. Men alla är inte smala, alla är inte födda så. Alla kan inte bli supermodeller visst! Men något måste vara fel, när vissa modeller blir så magra att de dör av undernäring. När har det gått för långt? Varför kan inte stora och små tjejer/killar gå tillsammans och visa upp vackra kläder på catwalken. Sida vid sida?

Min förhoppning är att om några år ska anorexia och bulimi inte längre finnas som sjukdomar. I framtiden ska världen vara så bra att ingen tjej eller kille ska behöva genomlida det. Det är en av mina drömmar. Är jag naiv?

Mina vackra och smarta brorsdöttrar. Vill aldrig att ni ska växa upp med tanken att ni inte duger som ni är. Hoppas världen har förändrats innan ni börjar fundera kring sådana frågor.

Broken wings med Alter Bridge...

...Vackert låtips jag fick av en fin vän! Har varit till doktorn nu och fått mina ögondroppar. Och nu sitter jag här vid bloggen igen.. Helsike vad mycket knepiga känslor som kan röras om när man inte har så mycket att göra. En person fick mig att tänka på de människor man älskar och som aldrig kommer tillbaks. Det gör ont när man tänker : Aldrig kommer tillbaks och att jag aldrig får ta tillbaka och vrida tillbaka tiden ett snäpp och göra allt annorlunda.

Tänker mest på farmor. Fanns en tid i mitt liv då jag trodde att det smartaste jag kunde göra var att plugga. Det skulle jag må bra av och de runtomkring mig skulle bli stolta.. Jag älskade min farmor och jag skulle göra i stort sätt vad som helst för att vrida tillbaks tiden. När hon ringde en helg innan jag skulle tillbaks till staden där jag studerade så sa jag till henne: "Jag kommer och hälsar på dig, innan jag far tillbaks"

Dom orden.. De glömdes bort. Jag pluggade, hade annat i mina tankar och satte mig på bussen till stan och glömde henne. GLÖMDE? Det är oförlåtligt! Kan inte ens acceptera det! Hon dog måndagen efter den helgen, jag skulle ha insett det.. Jag skulle ha hälsat på henne den helgen, men jag gjorde det inte. Jag sörjde henne så otroligt... Men värst var vetskapen om att ha svikit henne... Det går ALDRIG att ta tillbaks. Det går inte att vrida tillbaks tiden. Men jag känner hennes närvaro ibland djupt i hjärtat. Jag känner henne nära mig.
Har tappat en ring jag fick av henne, samma ring, två gånger. Efter hennes död, kom den tillbaka. Den hade varit borta 1 1/2 år då. Den försvann nu senast när jag och Emma var på Öviks badet. Har fyra ringar och just den försvann igen! Helt plötsligt låg den i kassen, fullt synlig. Hade kollat kassen flera gånger och nästan gett upp. Lade hon dit den?

Jag hoppas att hon vet vad jag känner. Hoppas och tror att hon ser mig. Jag kan aldrig förlåta mig själv, aldrig någonsin. Men jag kan vårda hennes minne i mitt hjärta. Aldrig glömma. Aldrig glömma vad som är värt att prioritera! Jag lever för de jag älskar. Och min tro att hon är i sina drömmars himmel det kan inte ta bort smärtan helt, men det lindrar den.


What Don't Kill You Can Only Make You Stronger!

Du kan klampa och stampa och slå,

Tro mig det finns inget Du kan göra som gör ont på mig!

Jag har en mur det kan jag tala om för dig

Den muren är stark som pansar

Det finns ett fåtal som kommer igenom, men det krävs att man chansar

Jag ser säkert snällare ut än vad jag egentligen är

Men titta du och lär

För bakom allt finns mer än du tror

Man vet aldrig vad som under ytan bor

Ja, jag är snäll och kan vara otroligt dum

I ett och samma paket kan jag verka skum

Men för de jag älskar gör jag allt

Då är mitt hjärta allt annat än kallt

Du bör vara på min sida när stormen är här

Annars är risken stor att blixten slår ner där du är

Inom mig finns krossat glas

För alla gånger livet gått i kras

Du kan sparka på mig och jag reser mig upp

Och förbereder en kupp för att ge igen

Särskilt när du inte har det på känn

Vänta du ska få se vad den svaga har att ge!

Gissa vem som är svag nu

Är det Jag eller Du?

GE ALDRIG UPP! /Andrea


(En kompis till mig tyckte att jag skulle lägga ut mina dikter på bloggen. Jag börjar med den dikt som inte blottar allt för mycket av vad som är jag och vad jag känner. Hoppas ni orkar läsa och tycka till!)


JÄKLA FÖRKYLNING

Här sitter jag och tycker synd om mig själv. Har fått världens elakaste förkylning tror jag.

Även  mina stackars ögon har drabbats.. Och jag som aldrig brukar drabbas av ögoninflammation!  Är man lika hypokondrisk och orolig som jag är man rädd att det ska vara något värre. Som akantamöba, något man kan drabbas av när man är linsbärare som jag.

Förmodligen är det bara en vanlig ögoninflammation. Ska till doktorn och kolla upp det 10.30. Dom ville först inte ha dit mig, men jag stod på mig. Dom ska iallafall kolla på mina ögon även om de tänker vara så "bäga" (=envisa) så de inte ger mig salva.....
Saker som tröstar:

Shopping: Igår inhandlades en ny kamera, en panasonic lumix dmc fz28 (YIPPIE KAY-EY!)


Folk som faktiskt bryr sig och kan spela med i mitt självömkande och tycka lite mer synd om mig.


Så här ser kameran ut som jag väntar på att få hem föresten...
Lumix DMC-FZ28 svart

Thank's my pixie chick för tipset, hoppas den funkar när den dyker upp bara.


Metallica-Turn the page..

Är hemma från jobbet p.g.a av en knepig förkylning. Är inte riktigt den typen som gillar att sitta still. Tycker om att jobba och träna och inget av det klarar jag av just nu. Eller snarare jobba skulle jag kunna göra, men jag vill inte utsätta kollegorna eller arbetstagarna för detta.

Så nu gör jag allt för att få tiden att gå och musik är som terapi för mig. Älskar det mesta inom musik, men har väldigt svårt för dansband... Huvva typ Lasse Stefanz. Jobbigt att lyssna på, men det är det som spelas på radion varje dag jag jobbar... För det är vad de gillar, mina kära vänner på Dagcenter. Och deras välbefinnande går före mitt när jag jobbar. Det är vad det innebär att vara undersköterska. Men man får otroligt mycket kärlek tillbaks.

Nu när jag är hemma kan jag alltså helt fritt välja vilken musik jag vill höra. Det senaste jag kikade på youtube.com var Metallica- Turn the page. Den videon är bra, samtidigt som den gör mig vansinnigt förbannad. För tror inte det är något som gör mig så arg som barn som far illa, och föräldrar som vägrar att se vad deras agerande har för inverkan på dessa barns liv... Finns många föräldrar som älskar sina barn och skulle ge vad som helst för dem.

MEN:

Kan man älska sitt barn fullt ut om man tillfogar dem smärta? Varför kan de inte se eller höra vad deras bråk, slagsmål, eller som i musikvideons fall "yrkesval" gör mot de minsta, finaste och värdefullaste de har?

Nä fy sjutton säger bara det. Man får göra vad man vill med sitt eget liv. Men du får ALDRIG utsätta dina barn för den permanenta smärta som kommer efter att de måstat gå emellan mamma och pappa för att de bråkar! Eller:

Barn som måste ljuga för att föräldrarna skäms över sin situation. Eller:

Barn som måste vara förälder till sin egen mamma eller pappa, för att någon missbrukar. Finns många exempel på barn som tvingas bli vuxna för tidigt. HUR KAN MAN GÖRA SÅ MOT ETT BARN MAN SÄGER SIG ÄLSKA?


Moster du rockar!

Moster du är en klippa. Tänker på alla gånger från att jag var liten, som jag kunde vända mig till dig. Du var ofta den coolaste vuxna människa jag kände. Förutom brorsan, ni delade första plats i vissa avseenden. Men när allt kommer omkring kunde jag snacka med dig om allt. PRECIS ALLT!

Även riktigt pinsamma grejor, det fanns inget min moster inte kunde lyssna på och ge råd om. Fanns inget hon höjde på ögonbrynen för. Igår när jag såg grammis och pratade med henne på msn så upptäckte jag att hon hade mycket coolare musiksmak än vad jag trodde. Och moster för mig blir du aldrig någon "gammkäring", I promise!
Snart kommer jag ner till er, bara jag blir frisk så jag kan skicka iväg ledighetsansökan. E-tuna here I come! (Bara två veckor kvar jue)

VI  (Moster, kusin och jag på parken zoo i våras)


Me, Myself and I

Om ni inte visste så är det här Jag i egen hög person.


Skiter i om bloggen är ful det är inte det viktigaste i Livet.

Jag struntar faktiskt totalt i att vänta på att jag ska komma underfund med hur man ska få bloggen att se bra ut. Jag behöver skriva av mig. Jag antar att jag kan vara väldigt ytlig när det kommer till internetsidor, kläder, smycken, smink etc :-)

När allt kommer omkring är det som verkligen betyder något i livet relationer. Relationen till de som får en att må bra. Riktiga vänner och familjen. Det viktigaste för mig är att veta att de mår bra. Annars kan jag lika gärna skita i allt. Somliga betyder verkligen allt.

Mitt nyår var fantastiskt och alla dagar efter nyår fram till tisdag morgon. Blev bjuden på en nyårsfest till min underbara vän Emma. Finns ingen som hon! Det var så kul. Vi var fem personer på denna fest, hade det varit vilka andra fyra personer som helst hade det inte varit samma sak. Men det var dem: Emma, Mille, Fredrik och Viktor som gjorde denna nyårsafton så magisk och speciell. Det var en av de absolut roligaste och bästa kvällarna i mitt liv. Och även en av den mest minnesvärda veckan (+ några dagar) som jag någonsin upplevt. Har ändå levt snart 22 år. :-) Finns fåtal sådana här veckor av total lycka i mitt liv. Och det är tack vare vännerna jag hade så roligt.

Idag fick jag veta att en person som jag rätt nyligen lärt känna råkat ut för en olycka. Min värld rasade i några otroligt fasansfulla timmar innan jag fick reda på att han trots allt klarat sig mirakulöst bra. Jag håller med om att han hade änglavakt. Finns ingen annan förklaring, inte för mig.


Denna människa har på kort tid lyckats vidröra min själ och hjärta. Det finns ett fåtal människor som lyckas komma mig så nära och dem kallar jag riktiga vänner. Hur han lyckades är för mig självklart. Han är en av de absolut finaste människor jag vet (Inside&Out). Vet inte om han vet själv hur mycket han betyder för ALLA som känner honom här, alla inklusive jag. Därför skriver jag detta till honom(vet inte om han kommer att läsa det ändå):


 Om jag säger att min värld rasade när jag inte visste hur du mådde, så inser jag att det nog var ännu värre smärta av ovisshet för din familj. De har känt dig ett helt liv. Jag har känt dig en kort tid om jag jämför med t.ex. hur länge jag känt min fantastiska Emma (vi har känt varandra sen dagis). Men oavsett vad som händer så ville jag att du skulle veta hur viktig du är. Det var ett otroligt tryck som lade sig över bröstet och som inte försvann förens jag visste att du var hemma i säkerhet. Då tackade jag Gud hundra gånger om inte mer. För allas skull. För dig, för din familj, för mig och alla som känner dig. Är så glad att du är vid liv!


Så det jag vill säga efter allt som hänt är. Ta vara på dem som betyder något för er. För inget i världen kan ersätta dem. Inga fina utbildningar, pengar eller drömbilar i världen kan ersätta det finaste man har. Sina vänner och sin familj.


PEACE&LOVE to all.

/Dregan


RSS 2.0