Familjär bröstcancer

Ordet familjär, är för mig förknippat med något mysigt och bra. Familjen är ofta ett tryggt ord för många. Men när det står i samband med ordet bröstcancer är det inte så trevligt. I min familj finns det en familjär form av bröstcancer, det framkom vid en utredning jag valde att göra vid Norrlands universitets sjukhus, 2008.

Den allmänna risken att drabbas av bröstcancer någon gång i livet är ca 10% (alltså 1/10). Jag har en något högre risk än så.

Tror att alla känner någon som drabbats. Det gör i alla fall jag. Min mormor dog av bröstcancer, strax innan min mamma fyllde 18 år. Min mamma fick ett förstadie till bröstcancer för några år sen. Dessutom riskerar min moster, jag och hennes barn och mina framtida barn, att drabbas eftersom det ligger i generna. För mig är det självklart att stödja "Rosa bandet"! Så förutom mina inköp av olika rosa bandet artiklar denna månad, så ser jag självklart:
Rosa bandet - galan ikväll! Jag och mamma bänkade framför tv3 klockan 20.00.



 
Ovan till höger är mammas intatuerade rosa band. Nedre bilden är lite grejor som jag köpt som är rosa bandet märkta. Tycker att alla svenskar borde kunna köpa åtminstone ett rosa band..

Ingen kan göra allt, men alla kan göra nåt! För 38 år sen kunde man inte rädda min mormor Elsie. Men nu upptäckte man min mammas cancer, INNAN det ens blivit en tumör. Och det är forskningens framsteg och det kan fortsätta gå framåt. Tänk om ingen behövde få cancer i framtiden?

ABC Chefen

Har fått en ny yrkestitel av en av arbetstagarna, de är ju för fyndiga och roliga :) Undrar om chefen går med på att jag får löneförhöjning? :P



Jag ska sätta fast lappen "ABC Chefen" på mina arbetskläder i morrn. Fick ett stort paket levererat till D.C med arbetskläder idag. Så nu blir det premiärinvigning av dem i morrn. Ska bli kul att se hur gruppen reagerar på att jag inte har mina privata kläder mer.

Idag skulle vi ha personalmöte på jobbet, men i sista sekund ändrade chefen på detta p.g.a att en arbetskompis var sjuk. Blev besvikna över detta, eftersom det aldrig tidigare skett att hon ställt in ett möte p.g.a några andra av oss arbetares frånvaro :S Men dagen blev bra ändå, trots att många tycker det är jobbigt med förändringar, som det nu blev p.g.a av detta hastiga beslut. Glad stämning var det trots allt nästan hela dagen, förutom lite morgonmuttrande som man ju får ta. Är heller ingen morgonpigg person :P

Jag, personligen gick omkring och log hela dagen. Vid avslappningen kl 11, när jag fortfarande log och skrattade frågade till slut en av arbetstagarna om jag var kär, för jag verkade så glad. . . Mitt svar på det var: "Eh.. Njae, jag är bara riktigt glad idag" ( Är det så ovanligt?) :D

Nu ska jag fara på affären och hämta ut ett paket, med lite bebisgrejor :P
Sen ikväll blir det lite träning och koll på teven. Tv4 gäller ikväll med mammas pojkar och inlåst.


Kram på er alla glada:)

 

 


Orka, orka

Idag är det onsdag och jag har äntligen tagit mig tid att sätta mig vid datorn. Min vardag går ut på att jobba, träna och städa all tid däremellan:) Haha, nä skämt och sido, men håller på att göra mig av med en dålig ovana. Det funkar jättebra att göra sig av med suget, när jag håller mig sysslosatt :P
Så ikväll har jag sugit på halstabletter och ordnat skivsamlingen i bokstavsordning (!) Dessutom städat och nu kollar jag på "Bonde söker fru" och väntar på min favvoserie "True blood".

Nä nu måste jag gå och hämta en till halstablett :D Och så ber jag en liten bön för mig själv att jag ska klara mig ifrån min dåliga ovana. Så ni som läser, be en bön för mig eller om det känns bättre, håll tummarna för mig! :P Så att jag klarar mig utan snus. . . :S

Ha en bra kväll! I morrn är det torsdag, en dag närmare helgen :)

Come Clarity


Musikvideon som öppnade mina ögon för In flames. Och nu fullkomligt avgudar jag det bandet:)

Farmor

Du har rest din väg och kommer aldrig åter
Jag visste inte om att tiden runnit ut
Att din väg i livet tagit slut
Du försvann så fort
Och nu är du bara borta
Och alla år tillsammans blev för korta
Jag önskar att jag sagt
Allt som fanns i mitt hjärta
Men jag visste inte bättre och nu finns det så mycket smärta
Varför fanns jag inte här?
Jag borde varit där
Borde förstått varför du var så trött
Helt plötsligt hade du dött
Borde vetat bättre, borde ha förstått
Skulle stannat hos dig och inte bara gått
Jag vet inte om jag förlåter
För jag ser dig aldrig åter
Vet du finns där uppe
Om du hör och ser mig
Då vet du nu att jag älskade dig!


Två år sen, men det händer att jag tänker att jag ska gå och hälsa på henne. Men kommer ihåg att hon inte finns på denna jord längre. Jag svek min farmor när hon behövde mig som mest. Och det är något jag aldrig förlåter, även om jag vet att hon förlåtit mig...

For those about to rock(We salute you)


Rubriktiteln är tagen från ett av AC/DC:s album. Och jag vill slå ett slag för de som vågar rocka loss i Idol, särskilt dem som eg. inte är typiska rockare i vanliga fall :)

Jag älskar rock! I somras var jag på Nordic rock festival i Umeå och såg Whitesnake och Heat. Önskar att Sandra varit med mig och sjungit "Here I go again", för varje gång jag hör den tänker jag på henne. Men hon kunde inte följa, så jag gick med en arbetskompis och hennes karl (Carola och Tore) och jag hade sååå kul! :)




Nu längtar jag till den 11/12 då åker jag till sthlm för att se In flames. Är så glad för att jag tog beslutet att fara, för det är ett band jag vill se och kunna minnas resten av livet. :)


So far so good

Denna vecka har jag haft en tung vecka mentalt sätt. Vilket är både positivt och negativt. Jag är en person som vill ha något att göra hela tiden, varje vaken sekund och jag måste tvinga mig själv att sova efter klockan 00 :)
Denna vecka har jag varit så trött så när jag lagt mig, tidigare än vanligt och läst så har jag faktiskt slumrat till mitt i läsningen och det är INTE likt mig. Snarare har jag svårare att sova än att vara vaken:P

På måndag fyllde min mamma år, så jag bjöd hit henne och pappa på middag. Det var väldigt stressigt. Middag klockan 17 och ville att allt skulle vara perfekt här hemma när de dök upp. Och kom inte ifrån jobbet fören typ 15.40. Dammsög, lagade mat och bakade på ultra rapid:D

Tisdag: Jobbade från 8.30-15. Gick hem, lagade mat och åt. Tittade lite på Förkväll på fyran innan jag sprang iväg till gympan på mb. Tränade mellan 18-19. Kom hem och slängde ner mig i soffan, efter att jag duschat alltså:)

Onsdag: Smått kaotisk dag på jobbet.. Kom inte därifrån fören klockan 15.40, och då hade jag träning klockan 16-17. Sen skyndade jag mig ner i tvättstugan. Dammsög bort allt grus och snabbåt, innan min kära vän emmis kom på besök. Efter det hämtade jag ut ett paket till mamma som jag beställt, helgen innan hon fyllde år. Sedan kollade jag på True blood till 23, sen lade jag mig och läste. Tills jag inte kunde hålla ögonen öppna längre.

Torsdag: Var det min älskade aerobics efter jag kommit från jobbet. Sen for jag ner med presenterna till mamma. Och kollade på teve med henne och gick ut med Bamse innan jag gick hem.

Fredag: Idag! :P Jobb till 15.15. Sedan pratade jag med morfar. Dötrött är jag, men efter att ha snackat med Sandra så piggnade jag till lite:) Nån mat har jag inte orkat laga.. är inte hungrig heller. Nu ska jag bara orka vara vaken och se Idol ikväll. Och gå en kvällspromenad har jag tänkt:P

Skittrött är jag nu, hur ska jag orka gå ut?

Äntligen..

...Har det blivit godkänt för HBT-personer att få gifta sig i kyrkan. Tycker det är toppenbra! :)
Måste vara extremt jobbigt att leva som ex. homosexuell och vara kristen. Och veta att man inte riktigt är accepterad i de kretsar man rör sig. Men nu kanske det har blivit en vändning:) Kanske kan alla börja acceptera att vi alla är unika och bra även om man har en annan läggning, än vad samhället ser som norm.
Alla har samma värde och har samma rättigheter nu.
Man behöver bara gå till sig själv, jag vill gifta mig i kyrkan en dag. Nu vore det inget problem för mig eftersom jag vill gifta mig med en kille (om han finns därute). Men hade jag varit lesbisk och har samma tro som jag har nu, skulle jag nog må jättedåligt om jag inte fått göra det. Med min prästs välsignelse.

Nog om det. Dessa två dagar har varit hektiska. Därför har jag inte hunnit skriva nåt på två dagar. Men förhoppningsvis orkar jag berätta mer om vad som händer i mitt liv. I morgon:)

Kram på er som läser! :)

The Hills


Vet inte varför jag är så "the Hills"-frälst, men jag gillar verkligen den mtv serien. Mycket dramatik:P
Fattar bara inte hur Lauren kan vara så sur på Heidi p.g.a hennes pojkvän.. Tycker synd om Heidi som kämpar så hårt för sin vänskap med Lauren, trots att hennes pojkvän och Lauren inte tål varandra. Det måste vara skittungt och jag tycker hon gör det bra som kämpar. Ajja, nog snackat om det. Är väl bara jag som ser den serien.. hehe:)


Annars har bara denna dag varit som vilken tisdag som helst. Jobb, träning, tv. Förutom att jag inte känner mig på topp. Är trött, tung och vresig:S Det är mörkt, kallt, usch och fy och blä!


Cash&Bamse

 Tavlan jag fick av mamma:)

 Bamse åt upp ungefär 1/4 av kakan:) Mango-cheesecake går tydligen hem hos hundar med. Han hade inte ätit nåt på några dagar men den kakan gillade han.


Johnny Cash

Bjöd mina föräldrar på middag idag, hemma hos mig. Det blev "Laxlåda med västerbottensost" till middag och "Mango-cheesecake" till efterrätt. Finns en halv cheesecake kvar om du vill ha Emmiz. Du brukar ju gilla den kakan. Så kommer du inte och fikar hos mig inom en snar framtid dyker jag upp med resten av kakan och överlämnar den till dig :P

Jag fick en tidig julklapp av min mamma. En Johnny Cash tavla. Hade sett den i Strömsund och hon hade köpt den till mig. Jag blev så glad! Johnny Cash levde ett minst sagt intressant liv. Och hans kärlek till June Carter är den vackraste kärlekshistoria jag någonsin hört. De dog samma år. Den bästa låten tycker jag är Hurt, och även om den är skriven av Nine Inch Nails så gör Johnny en underbart vacker tolkning av den.


Jag vill känna tro

Idag var jag till kyrkan. Har funderat länge på att jag skulle behöva komma dit. Önskar jag kom iväg varje söndag, för jag blir så tillfreds med mig själv när jag varit dit. Det Karl Winberg (prästen) pratar om, går alltid rakt in i mitt hjärta. Det låter precis som han talar direkt till mig. Idag pratade han om vikten av att ha en tro. Och att tro kan innebära att man känner sig trygg. Och det är precis så jag känner. Att tron på något vis får mig att klara mig igenom svåra hinder. Att jag tror på Jesus, gör att jag känner mig mindre ensam. Så när jag är som mest ledsen, brukar jag alltid be om extra styrka och får oftast kraft att klara av min vardag.

Med det sagt fördömer jag inte ateister eller andra som har en annan typ av tro än jag. Tycker att det är upp till var och en. Även om jag ibland inte förstår hur man inte kan tro på Gud. Skulle aldrig klara av sorgen efter att exempelvis farmor gick bort, om jag inte visste att hon nu finns i himlen. Kan inte tänka mig att själen dör när kroppen gör det.. Och har en massa mirakel runtomkring mig i vardagen som överlevt saker som läkare inte kan förklara. När läkare inte förstår hur en människa överlevt, då kan man ju fundera över om det finns skyddsänglar. Jag är fullkomligt övertygad om att vi har änglar runt omkring oss. Det ger mig ro, kraft och det gör mig glad.
Det finns hopp. Iallafall ett hopp om ett liv efter detta.

Sådan är jag. Jag tror på Gud, jag går i kyrkan ibland. Jag är inte så pass religiös att jag inte svär eller går ut på krogen. Men jag tror på Jesus och det gör mitt liv till en bättre plats.



Efter kyrkan ringde jag Emma och frågade om hon ville gå på fiket med mig. Det ville hon och vi satt länge och pratade. Flera timmar :) Om allt från skvaller till djupare funderingar. Och så pratade vi om våran vänskap. Om att vi nu kommit till en plats i våra liv, där vi kan känna av när någon är ledsen/sur/glad etc. Och det är så befriande att ha en sådan vän. En som vet det mesta om mig. Som har känt mig sen dagis. Som jag en gång var riktigt ovän med, men efter att vi hittade tillbaka till varann är våran vänskap orubblig idag!
Jag kan alltid vara ärlig mot henne. Och hon är ärlig mot mig. När jag är arg på henne så kan jag säga det till henne, men oftast har hon redan förstått. Hon kan förmodligen bara slänga en blick på mig så vet hon hur jag känner. Eller så har vi telepatisk förmåga. Att vi kan känna varandras smärta och glädje. Hon är som min ängel på jorden :)


Det är mörkt och trist

Och ingen snö ligger längre kvar på marken. Det ger mig lite deppkänslor. Men något positivt är att i morse när jag var ute på min powerwalk, så började solen lysa och den is som fanns glimrade som små diamanter på marken. Det var vackert:) Idag har jag firat min mor som fyller år på måndag, men hade kalas idag. Det var trevligt med lite tårta och sedan spelade mina brorsdöttrar och jag på min orgel. Det lät väl sisådär när småtrollen spelade. Men det var så sött :) Efter en stund avbröt jag dock deras repertoar med "Ska vi se en film?"Och svaret blev "JA!" Så jag slog igång Törnrosa och mös i soffan med dem.

 



Faster är så stolt över dessa supergoa töser:) Denna bild var dock från Alicias 5-årskalas.

Ikväll sitter jag, med mig själv, framför teven och ser Körslaget och har svept in mig i värmekudden. Riktigt varmt& Gosigt :) Jag har dessutom passat på att shoppa lite i höstmörkret.




Inhandlat på H&M Väntan blir dock lååång, då jag inte får varorna förens v.48. Hoppas bara att det är värt väntan och att jag passar i kläderna :)


Crazy Friday

Tror jag har fått nåt fel och det gäller inte bara idag, men jag har gått och blivit städtokig. Vet inte om jag är överenergisk eller om det är brist på göra som framkallar detta symtom. Men jag tycker jag hela tiden hittar något att städa. Skit trist låter det ju, men det skapar ett sådant lugn att gå igenom lådor och garderober. Rensa, torka ur. Plockade nästan isär soffan i molekyler idag i jakt på dammtussar:P

Annars har dagen varit hektisk. Vilket är både positivt och negativt för mig. Men idag har jag fått otroligt mycket uträttat på jobbet, vilket gör mig nöjd med mig själv :) Även om jag önskar att en viss person hade bemött mig med lite mer respekt idag. Jag har väldigt svårt för människor som beter sig som att de vet bäst alla gånger. Som går in och försöker ta över och köra över en. Men som tur var har jag någon på jobbet att ventilera mina känslor med, så förhoppningsvis får jag möjlighet att ta upp detta problem på ett personalmöte, för nu har jag fått nog! Och jag vill inte säga något när jag är upprörd, för inget bra kan komma ur det. Bättre att vara lugn, saklig och lägga fram det man är missnöjd med. Vill inte att denna person ska ta illa upp, vill bara inte känna mig nedvärderad längre. Någon gång måste jag sätta ner foten och det börjar bli hög tid för det nu! Har väl varit för mesig. Men bägaren rinner över snart... :S 

Nog pratat om det. Nu ska jag bara ta det lugnt framför idol. Dags att kolla in hur det går för Dorotea tjejen Erika ikväll. Hoppas hon tar sig vidare. Hon har en vilja och en kämpaglöd som gör mig imponerad. Så många år hon kämpat för att komma fram som artist och hon har dessutom gått skola och är väldigt ung. Tycker definitivt att hon är värd att gå vidare. Men jag har många fler favoriter också. Reza, Mariette och Tove bl:a. Har inte riktigt helt fått en absolut favorit än, som jag brukar. Men jag håller tummarna för dessa och extra för Erika, eftersom hon har en fin sångröst och dessutom kommer ifrån min kommun. Det gör mig stolt! :)

Onsdag (på riktigt)

Har kommit på lite bättre köl idag. Nu vet jag iallafall att det är oktober och att denna dag heter onsdag:) Grattis till mig!

Idag har jag sprungit runt på jobbet, fixat och trixat med saker. Var så igång på jobbet att jag tillslut missade att jag skulle sluta jobba. Blev kvar en timme för länge.. Var döslut när jag kom därifrån, men lyckades ändå masa mig iväg till Core-gympan :) Kände mig lite piggare efteråt, så jag lagade mat, sprang upp på affären för att köpa en liten ask choklad till min arbetskompis. Hon har varit sjuk i en månad och kommer tillbaka på jobbet i morrn. Så jag ville ge henne en motvikt till värktabletterna hon stoppar i sig. Sedan sprang jag vidare ner till my way för att lämna tillbaks filmen från igår...

Den var inte så bra som jag hoppats på. Julia Roberts tillhör annars en av mina favvoskådisar. Hon brukar alltid vara med i bra filmer.

Nu väntar jag på att min favvoserie ska börja samtidigt som jag kollar på bonde söker fru. Det är nog den charmigaste dejting serien på teve :) Men gud vad jag lämgtar tills nästa avsnitt av True blood.. Synd bara att de flyttat fram tiden med fem hela minuter! Hur ska jag stå ut???

ONSDAG 13 November?

Här är det förvirrat i mitt lilla huvud. Hittils denna vecka har jag utropat: "Nej, men det är ju BARA en månad kvar till jul" När min arbetskamrat sa: "Ja, nu är det snart bara två månader kvar till jul". Efter att hon tittat lite knepigt på mig, kom jag på att det inte alls är November, det är Oktober fortfarande trots att det är så vitt ute.

Idag har det varit soligt, som en vårvinter ungefär. Lite snö smälte bort, men mycket ligger ännu kvar. Det är inte knepigt om man förväxlar månaderna, men när man dessutom förväxlar dagar då är man lite snurrig. Har haft onsdag idag... Som tur var lyckades jag komma ihåg att det var tisdag när det blev dags för min obligatoriska tisdagsgympa :P

Det är inte lätt att vara 22 och redan vara sååå förvirrad. Undrar hur jag kommer bli när jag blir äldre?

Har iaf bestämt mig för att mysa i soffan med mig själv framför en film. Hyrde "Duplicity" med Julia Roberts och Clive Owen i huvudrollerna. Hoppas den är bra bara :)

Jag ska bara kolla mailen och kika runt på lite bloggar innan jag slår mig riktigt till ro.


 Haha, oops glömde rotera bilden:) Orka göra om, det är den filmen jag ska se iaf :P

Hej, mitt namn är Agnes!

Åh, nej tänker mina vänner nu. Nu har Andrea gått och blivit flummigare än vanligt.

Men sanningen är den att jag kallas Agnes av en av arbetstagarna på Dagcenter. Av någon anledning som jag inte riktigt fått kläm på. Idag när vi satt och gjorde veckans arbetschema så sa hon att en släkting till henne, gått förbi min parkeringsplats och sett min bil. Därefter skulle denna släkting ha sagt till henne:
"Vilken fin bil och hon som kör den är så gullig också".
Då hade arbetstagaren, på mitt jobb svarat : "Ja, det är Agnes, på mitt jobbs bil". Eller något i den stilen :D

När jag frågar henne varför hon kallar mig för Agnes, har hon svarat att hon tycker jag är lik henne och sjunger lika fint som hon :P Haha, samtidigt sitter större delen av de nio personer jag har hand om och önskar att jag ska vara tyst när jag går omkring och sjunger. Problemet är att jag kan inte vara tyst när jag hör en låt, som jag gillar. Och Agnes "Release me" är en låt som brukar fastna i min hjärna. Kanske är det därför?

Men brukar ta det som en komplimang, även om jag inte riktigt håller med om min likhet med Agnes... Men blir glad över att höra att hon tycker att jag är fin och sjunger bra. Man kan ju iaf låtsas att det är sant :P



Vet inte om jag håller med om likheten direkt :P Läste föresten att Agnes vunnit MTV-priset för bästa svenska artist.

Annars idag har jag bara förundrats över att det redan är vinter här i Dorro, trots att det är Oktober.

 

Men nu är det dags för käk och sen väntar tvättstugan! :S


Minns inte senast jag hade så kul..

...Som jag haft denna helg. Det var välbehövligt att åka till Åsele och umgås med Jessica & hennes familj. Har inte skrattat så mycket på lång tid :) Särskilt när Jessica tog min telefon i från mig och ringde upp en tjej på min kontaktlista, höll på att bli tokig. Men i efterhand var det riktigt komiskt :P Det var en rolig, mysig, trevlig fest hos Pernilla (Jessicas syster) som fyllde år. Det bjöds på smörgåstårta, vin, mintuu, likör, ouzo. En salig blandning:P  Å självklart försökte Jessica hela tiden fylla på mitt glas :) Fast jag höll mig ganska lugn, tror hon åkte dit på det själv dock=P Vi gick hem ganska tidigt klockan halv 12. Men glada, trötta och nöjda :)


T.V : Två superfina systrar: Jessica&Pernilla, Mitten: Jag&Jessica, T.H: Pernillas supergoda smörgåstårta

T.V: Fick en ny vän: Alva, som inte lämnade min sida förens det var läggdax. Hon var så go' :)

Så jag hade en underbar helg med fina vänner, det blev lite tomt när jag kom hem dock. Detta måste vi göra om igen nån gång:)

Sedan jag kom hem har jag städat lite, hälsat på min familj och kollat på Ensam mamma söker. Denna helg behövde jag verkligen för att bli riktigt pigg och glad igen :) Tack Jessica för att du bjöd dit mig på din syrras födelsedagskalas och allt! All my love to you <3


Dikt: Spelar det någon roll?

Tidigare i veckan hade jag en konstant oro, kring en person jag känner som jag utvecklat känslor för. Känslor som han inte visste om. Jag avslöjade det i ett mejl och min största skräck var att han skulle bli arg för att det tagit mig sex månader (minst) att säga hur jag kände. Ville inte heller förlora hans vänskap, ifall det inte skulle bli något mer. Visade sig att han inte alls blev arg:) Och vi är fortfarande vänner. Trots att jag känt mig som en usel lögnare för att inte berättat vad jag verkligen kände. Men ibland kanske ärlighet varar längst? För oavsett vad kommer jag alltid betrakta honom som den bästa killkompis jag haft :) Bearbetade min nervositet i en dikt i måndags. Endel skriver dagbok, jag skriver dikter. Inte världens bästa, men jag mår så mycket bättre sen.

Spelar ingen roll om du är nära eller långtifrån
För ditt ansikte genomsyrar varje tanke och dröm
Och jag vill stänga av illusionen
Du finns inte hos mig
Det spelar ingen roll för jag hänger mig kvar
Vid tanken på dig hos mig
Varje vaken tid, varje gång jag sover
Känner jag din närhet och ser dig le
Spelar ingen roll för när jag vaknar är du inte där
Önskar att jag kunde radera drömmen om dig
Det spelar ingen roll om jag försöker sudda ut
Varje doft, känsla och röst som jag inom mig bär
För du kommer aldrig vara här
Spelar det någon roll att du vet
min hemlighet
Illusionen värker i hela min kropp
Spelar det någon roll att jag skriker stopp?
Önskar att jag kunde fly
från tanken om dig
Spelar ingen roll om jag springer
när drömmen jagar mig
Har försökt glömma vem du är
För det gör ont i varje cell att må såhär
Spelar ingen roll att känna
När blotta tanken får det att bränna
Ett hål i min själ
Ville inte säga, vill dig bara väl
Men spelar ingen roll att ljuga
Även om jag aldrig kommer duga
Så förlåt för det
Men måste glömma vad jag vet.


Fredagsmys

Jag har världens i särklass mysigaste soffhörn i min lägenhet. Finns inget skönare i MIN värld just nu än att sjunka ner i soffan och titta på teve eller surfa med laptopen. Efter en hård dags slit, kan jag äntligen sätta mig ner.

Fattar inte hur personer i förhållanden eller familj får vardagen att gå ihop? Kanske är därför jag är så singel man kan bli :)  Eller kanske är det lättare eftersom man är två eller fler som kan hjälpas åt?

Har sprungit runt som en galning idag, jobbet har varit superstressigt. Undrar om det är bara jag som har ett konstant kaos i min hjärna varje eftermiddag? Men skulle inte vilja byta bort de människor som jag jobbar med mot något annat. De är så härliga, varje dag får man komplimanger och en överdos av kärlek. Men det finns en baksida till allt. För när det är struligt och någon är arg, blir hela stället en "krigszon" =P
Lätt överdrift kanske, men EN orolig person kan framkalla att hela stället blir rörigt och förvirrat. Då är det viktigt att man är lugn. Mitt stora problem är att ryta ifrån, det gör riktigt ont i mitt bröst när jag måste skälla. Men har verkligen fått lära mig konflikthantering.. :) Men blir utmattad av det, eftersom det i min personlighet framkallar ångest när jag måste vara sträng och medla mellan personer, vars största problem kan vara "att någon inte hejar på dem" . Och det mina vänner låter lättsamt, men när det nästan framkallar slagsmål är det inte roligt... Fast än så länge har vi klarat oss från att något annat än dörrar smällt igen framför näsan på en. Men jag älskar utmaningen och belöningen i form av kärleken man får när man väl är vänner igen :)

Efter jobbet, slängde jag i mig mat som gick snabbt. Grillad kotlett m. brysselkål. Kanske inte låter så spännande, men det var helt okej idag. Min pappa köpte en mikro åt mig i Strömsund idag, eftersom jag lyckades elda upp den gamla förra helgen :S Så jag snabbade i mig maten, för att kunna komma ner dit och umgås lite med päronen innan jag skulle hem till mig och slänga återvinningsmaterialet, som jag samlar på mig och aldrig riktigt har tid att slänga.. Så det blir en hel hög m. plast, metall och kartong, när jag väl kommer iväg. Det är superviktigt att värna om miljön =P

Nu väntar jag bara på att Idol ska börja sedan om jag orkar ska jag hoppa upp på träningscykeln ikväll innan läggdags.. Om jag orkar, känns som att jag springer konstant nuförtiden. Men det är inte träning, det är stress...

Längtar tills imorgon. Då ska jag bara njuta av dagen/kvällen/natten med supergoa vänner omkring mig :)








Inlåst/Mammas pojkar

Snacka om kontraster på Tv4:s programtablå. Blir så less på sådana ytliga program som "Mammas pojkar", hemska tider.. Hur tänkte dom? Kopiera av ett amerikansk program rakt av och inte ens försöka göra det på ett annorlunda vis. Och en massa människor som bara vill bli uppmärksammade.

Men så har vi "Inlåst". Dokumentärserien om unga, kriminella som får prova på att bo i fängelse med f.d. kriminella och dessutom träffa brottsoffer och höra deras berättelse. Hoppas bara att det leder till en förändring för dessa unga killar. Att de inte bara glömmer dessa erfarenheter när de kommer ut.

Annars idag har jag bara jobbat, tränat och just ja. Handlat presenter inför helgen. Då blir det kalas. Först på lördag ska jag fira min brors sambo Sandra och sedan åker jag till Åsele över helgen. Ska dricka vin med Jessica och hennes syster m. vänner och bara mysa i höst/vinter rusket :) Ser framemot det jättemycket!

Nu ska jag kolla på vinterskor. Måste köpa det så jag inte faller omkull på nån isfläck.. Känns lite farligt att gå med de skor jag har nu :) Förra året föll jag mitt i vägen med dem och en spark som nästan klippte av mig lillfingret.. Vill inte uppleva det igen:P


Kent+storstädning= Sant

Jajemen ikväll kom mamma och hjälpte mig med att putsa fönster, och självklart gick det superbra! Självklart till tonerna av en gammal kent skiva. Just nu i stereon: Isola.
Fick bra tips på hur man fick dem rena, UTAN streck. Och det tog bara en halvtimme för bägge fönstren. Och det brukar ta typ lika lång tid för ETT fönster, när jag gör det själv. För det blir ränder och fläckar hur mycket jag än putsar. Men nu gick det inte ens att visa vad jag gör fel. För mamma tyckte jag gjorde det bra! :)

Innan hade jag dammsugit och skurat golven på ultrarapid, så att det skulle vara extrafint när lilla mor kom på besök. Ville impa på mamma, för hon kommer så sällan. Så jag hade dessutom bakat hjärtformade morotsmuffins till henne. Däremot hann jag inte fara på någon träning el. äta middag innan hon kom  :S

Får vara nyttigare i morgon. Nu när jag kan slappna av och inte måste tänka på städningen. Det blir aerobics imorgon så då ska jag studsa runt extra hårt. Nu när jag nästan lärt mig koreografin, som är svårare än förra året. Men det är kul med utmaningar! Brukar låtsas att jag är Jennifer Lopez när jag dansar runt och jag kan stegen. Även fast jag tabbar mig lite här och där, någon stjärna blir jag aldrig men starkare och bättre iaf:)

Nu längtar jag tills True blood sänds ikväll. Helt klart enda serien som jag med full koncentration följer. Är svag för vampyrer :)

 Dålig bild, gammal kamera. Men det är från en kentkonsert. Går inte att beskriva vilket lyckorus som genomströmmar mig när jag är på Kent konsert med Emma. Det slår alla upplevelser. Särskilt när de spelar "Socker" då gråter jag alltid av vemod, såväl som lycka!

 
Tyckte denna bild (till vänster) var charmig:P Innan konserten i mars 2008. Vi var i folkmyllret ovan (t.h)

Konserter är livskvalitet enligt Dregan :)

Oönskad sovmorgon

Det fick jag idag, när jag vaknade upp klockan 08.35. Börjar jobba klockan 8.30 och det var jag som skulle låsa upp dagcenter när gruppen kommer klockan 8.45 i vanliga fall. Min arbetskompis var på sjukan för att ta prover, så jag hade dessutom tänkt gå på jobbet tidigare för att hinna ställa fram allt jobb till mina arbetstagare.
 
Så jag fick minst sagt stressigt, när jag dessutom var TVUNGEN att duscha innan jobbet. För jag luktade urk :P
Turligt nog så kom den första arbetstagaren först klockan 9, och de andra var sena (som jag). Så jag fick lite tid på mig att ställa i ordning, koka kaffe och prata lite med henne innan alla kom. Men dagen blev ändå flummigt stressig. Men jag och min arbetskompis Mari har varit likadana idag, födda i tvillingarnas tecken tillhör det att man är lite "om sig och kring sig" :D

Nu väntar städning. För min mamma kommer ikväll och ska visa mig hur man putsar fönster. För det tar mig nämligen flera timmar att bara putsa de fyra fönster jag har. Och ändå brukar de inte bli riktigt bra. Så nu tar jag tips från "städcoachen". Haha :) Och då hör det till att det är fint här när hon kommer, så jag åtminstone kan imponera med det! Så ikväll blir det ingen Core- gympa, som jag i vanligtvis går till på onsdagar. 

Just nu har jag Kent på full volym inför storstädningen. Så det piggar upp mina sinnen lite granna :)  

Hoppas alla som läser detta har en mer stressfri vardag än jag!

Tidsutfyllnad&stress

Det är bästa boten på hjärtesorg. Att hålla sig sysselsatt med något hela tiden, det är inte svårt när man har mitt jobb. Det blev nästan fööör mycket spring idag, men jag saknade ju två arbetskompisar. Men det var ändå skönt för så länge jag håller mig sysselsatt och fokuserar på dem jag jobbar för, så gör det inte så ont i maggropen. När det blev lugnt hade jag tänkt skriva ett sms till denna speciella personen och tala om hur jag känner. Tror jag skulle få lite lugn och ro om jag fick det sagt. Synd bara att det ska ta ett halvår eller mer innan man klarar av säga sitt hjärtas mening. Men det är nog enda sättet för att jag ska kunna lägga det bakom mig och komma över honom.

I övrigt så vet jag inte om jag håller på att bli sjuk. Svininfluensan kanske? Inte för att jag känner mig hängig och så, men har ingen matlust och mår typ illa när jag trycker i mig nåt. Har aldrig varit någon som är känslig för att höra el. se vad andra skulle uppleva som äckligt. Men idag vände sig min mage nästintill ut och in för vadsomhelst.
Men på det positiva planet finns också mycket som händer nu, bl.a ser jag så mycket framemot Kents nya album "Röd" som släpps i november. Laddar redan med gamla låtar och tänker på minnena jag har med emma från när vi var på konserter. Och inte minst lyckan när vi träffade Sami Sirviö, på vårt hotell. Jag levde länge på det:) Sådant gör mig glad :)

NU ska jag fara på min tisdagsgympa och svettas lite. Ska bli skönt och kul att få ur sig lite energi:)

idag- måndag

Jobbade ensam idag. Var så trött när jag kom till jobbet, efter att inte ha sovit inatt. Det kändes som att jag skulle kräkas, när jag tvingade mig själv till att äta lite. Men nu när det är middagstid kan jag inte äta något, mår för illa. Är för trött.

På jobbet har jag hållit lågan uppe. Började med att putsa lite fönster, men de blev inge bra. Smsade lite med vänner om roliga saker, mest för att hålla humöret uppe. Sedan röjde jag undan på borden, ordnade med att kontrollräkna alla grejor som blivit färdiga till Svenska tält. Så nu ser det lite finare ut när gruppen kommer i morgon till Dagcenter. Tvättade lite av det de broderat. Så vi (personal) kan montera tavlor, göra kuddar el. något annat vackert av arbetstagarnas konstverk.

Kom hem 15.00 och hittade ett kort med en ängel på från Jessica. Min alldeles egna, verkliga ängel. Och då grät jag av lycka. För att du finns. För jag har ju dig och även andra fina vänner. Jag är inte ensam, även om det ibland känns så. Änglarna är runtomkring mig, endel ser jag inte men de finns där. Och en del som Jessica, finns i allra högsta grad. Hon är ett samtal bort. Även om det är långt till umeå kan jag alltid ringa dig :)
Var så orolig igår, när jag fick veta att du slagit huvudet när du var på paradisbadet. Det var därför jag skällde på dig och frågade varför du inte farit till doktorn. Sedan fick jag inte tag på dej igår kväll, efter det samtalet och inte idag förens på eftermiddagen. Kunde pusta ut för du hade varit till doktorn igår och de hade gjort en ordentlig undersökning av ditt huvud. Så att du inte fått en blödning, efter hjärnskakningen. Nu är du hemma och det känns tryggt! Jag älskar dig min vän! Glöm aldrig det :)

Nä nu ska jag lägga mig ner och försöka vila lite. Kanske är jag inte så deppig sen när jag vaknar igen :/ Alla känslor har en tendens att förstärkas av "insomnia".

Kortet från min ängel Jessica som gjorde min dag bättre.  Vad har jag gjort för att förtjäna dig som vän? Du borde få ett kort av MIG varje dag för att du finns! Men du finns i mina tankar och i mitt hjärta. Tack! <3


Hjärta&Smärta

Kent har släppt en ny singel. Det borde vara något att glädjas åt, men just nu är jag ledsen.

Borde ha sagt hur jag eg. kände för dig, men det kändes som det var försent för det nu. Och det var ingen lögn det jag skrev i smset om hur glad jag blev för din skull. För jag blev verkligen glad, men samtidigt kändes det tomt. Hoppet rann som ut. Hade kanske trott nån stans att du kanske kände lite, iaf en gnutta av vad jag kände och fortfarande känner för dig.. Men spelar det någon roll nu?

Kanske var det därför jag inte kunde sova inatt. Kanske är det därför jag är så ledsen, för att jag är så trött. Fast mest trött på hur dum jag är. Hur jag lurat mig själv. Varför måste de förbaskade känslorna finnas?

Kanske borde jag någon gång sagt nåt, under vintern när jag kände så mycket och du var här. Kanske borde jag sagt då, hur jag känner för dig. Att jag hade ett litet hopp om att det skulle bli vi två någon gång... Men jag var så rädd, för samtidigt ville jag kunna behålla dig som vän.

Skulle jag ha sagt hur svårt det var att vara nära dig? För varje gång jag såg dej, kunde jag inte sluta stirra på dig, det pirrade i kroppen av nervositet. Du var så lätt att prata med, kunde berätta vad som helst för dig. För en person jag inte känt så länge, men det kändes inte fel. Inget kunde chocka dig. Det kändes tryggt att prata om känslor som jag bara berättar för nära vänner. Samtidigt som jag var så rädd, rädd att du skulle tycka om mej på samma sätt. För då skulle jag brinna upp.

Kände sådan värme för dig. Kände mig fånig och blyg när jag tittade på dig och när våra blickar möttes. Jag tror jag gillade dig för mycket. Och jag hade lovat mig själv att inte känna så igen.

Kanske borde varit ärlig igår och sagt att jag var så glad att du hittat henne, men att jag tappade andan och att hjärtat snördes åt på samma gång. För hade ju hoppats att det skulle finnas en chans att det blev vi.

Så jag sov inte inatt, trots att jag mest kände mig lugn och tom igår. Nu känner jag mig bara dum. Dum för att jag trodde att jag hade en chans... Gillade dig mer än som bara vän. Men kunde aldrig kläcka ur mig det. Vad hade det spelat för roll om du sagt att du inte kände samma? Kunde ju knappast bli värre än det känns just nu. När hoppet om att vi skulle vara rätt för varandra är borta....


In flames here I come

Ikväll håller jag på att tvätta, men har även hunnit med ett besök till Emma m. familj. Hennes sambo var så gullig idag. Han dukade fram fika och frågade hur jag ville ha kaffet, tyckte det verkade roligt. Eftersom han inte brukar göra det i vanliga fall. Så jag tycker att Emma har uppfostrat sin Mille väl, sen sist:P

Annars har jag nu bokat resbiljetterna till Stockholm i december. Då jag ska dit och se In flames. LÄNGTAR:D
Även om jag måste se dem själv, eftersom inga av mina vänner gillar den typen av musik. Men jag tror jag kommer få fantastiskt kul ändå och kanske träffar jag på min vän Johannes, som funderar på att fara dit.

Så nu återstår bara att boka ett närliggande hotell. Men detta får ske i morgon.
Nu dags att gå ner i tvättstugan igen :S


Sveriges och världens bästa metalband (enligt mitt tycke)


Söndag - Vilodagen

Idag hade jag tänkt gå i kyrkan. Jag hade tänkt putsa fönster och hänga upp nya gardiner. Jag hade tänkt gå på morgonpromenad... Jag hade tänkt hinna så mycket.

Men efter att ha legat sömnlös på fredagnatt och inte haft ro att vila så mycket på lördagen, så var det nog oundvikligt att jag skulle vara så fruktansvärt trött idag (söndag). Så jag stängde av väckarklockan när den ringde. Hade ställt den för att orka upp och gå till kyrkan, men kom mig inte ur sängen. Jag somnade om och nästa gång telefonen ringde, min mor den här gången, var klockan 13.45. SHIT har jag sovit så länge? :P

Allt jag tänkt göra, blev väl inte riktigt gjort. Men det kommer väl fler dagar. Så idag har jag hunnit; laga mat. Sedan väntar tvättstugan och efter det får det bli en snabb kvällspromenad. Tror äntligen jag börjar komma i form nu, även om jag fortfarande inte är i mål än.

Men just nu ska jag se en bra dokumentär- om alkoholism :"Kysst av spriten".

 


"Vänskap är att ge och ta och att inte bara dra"

Dikt till en vän, som jag blev osams med. Och utan att be om en förklaring för allt som blev sagt, vände jag allt till ilska och blev långsint, arg och kall. Mitt bästa/sämsta försvar när jag känner mig sårad. Alla av oss kan säga saker som vi inte riktigt menar. Jag lät henne inte ens förklara. Nu efter ca ett halvår tog vi upp kontakten igen. Saknaden blev för stark. Och trots att jag varit barnsligt långsint så länge, är hennes ord så otroligt förlåtande. Hon sa förlåt för det som blev sagt och hon förstod att vi behövde den här tiden för att kunna hitta tillbaka till varandra. Jag anser att även jag är skyldig ett förlåt. För vänskap är att ge och ta, och inte som i mitt fall "bara ta och dra".


Förlåt mig för att jag inte förstod
Allt du menade med dina ord
Förlåt mig för att jag inte hörde vad du egentligen sa
För att jag trodde du ville ändra den jag va'
Förlåt för att jag inte såg dig
För den du i verkligheten är
För alla gånger du var där
Förlåt för att jag glömde alla gånger du stöttat mig
Trodde aldrig, jag kunde bli så arg på dig
Förlåt, du ville bara väl
Jag kämpade för att slå våra minnen ihjäl
Förlåt för att jag ville glömma
Och stänga ut dig ur mitt hjärtas gömma
Förlåt för att jag gjorde dig till bov i mitt hjärtas drama
För varje gång jag gråter, är det Dig jag vill krama
Hoppas att du mig förlåter
För jag tänker inte stänga dig ute igen
Kan aldrig glömma att du alltid var en riktig vän
Du har funnits med vid både små och stora kliv
I viktiga delar av våra liv
Förlåt för att jag inte såg alla delar
Men jag hoppas att vi nu denna vänskap helar
Att vi kan förlåta när någon av oss felar
För vill att du ska veta att du, mitt hjärta alltid delar
Förlåt, för du har funnits i vått och torrt
Detta livet är allt för kort
Du är viktig för mig Sanna
och jag hoppas att du alltid i mitt liv vill stanna!


Ensammast i världen

Det finns stunder i ens liv då det känns som man står vid ett brant stup och tittar ner i avgrunden... Frågan är bara, ska man hoppa eller stå kvar?

Denna helg har hittils varit detta års botten. Känns som jag kör i samma gamla hjulspår som jag alltid gör, men jag gör inget åt att förbättra det. Vilken normal 22 åring sitter ensam en hel helg framför teven el. datorn, nästintill VARJE helg? Det är bara så jäkla patetiskt, så denna helg skulle jag verkligen anstränga mig till max för att hitta på nåt kul. Fylla mitt liv med lite mening..

Jag var sååå dumt optimistisk som bara en verklig pessimist kan va.. När jag verkligen lägger manken till, kan jag vara så överdrivet glad och pigg. Kände att denna helgen då ska dregan ut på galej. Och jag var så peppad.

Vad har då hänt av denna helg? Trots stora ansträngningar, där jag kontaktat i stort sett hela dorotea sitter jag nu själv framför datorn. När jag eg. borde sitta i en bil på väg till vilhelmina eller i en lägenhet med en massa glada människor. Mina verkliga vänner är: Gravida/Flyttat härifrån/Inte råd att gå ut etc. Kunde de inte ha valt ett bättre tillfälle för det? :P DET ÄR JU FÖR GUDS SKULL MIKAELI HELG? OCH VAD HAR JAG GJORT DE ANDRA MÄNNISKORNA SOM BOR I DETTA SKETNA SAMHÄLLE FÖR ONT?

Det lät väldigt lovande tidigare: "Du kan alltid hänga med oss" el. "Vi har plats i bilen". När man senare skickar ett sms, får man antingen inget svar alls. Eller så får man svaret "Tyvärr våran bil är full". Helt plötsligt?!

Så denna helgen har jag: Eldat upp en mikro, Legat sömnlös en hel natt utan anledning, Varit allmänt irriterad och kollat på idol själv.

Men man får försöka se positivt på tillvaron: Har faktiskt lyckat hitta tillbaks till en gammal vän som jag trodde jag aldrig skulle kunna prata med igen. Vi är nu vänner och planerar att åka på utlandsemester i februari. JIPPI! :) jag älskar dej Sanna och förlåt för min långsinthet. Vänskap är att ge och ta och inte som i mitt fall, bara "ta och dra".
Har hälsat på min söta morfar och bjudit honom på fika från konditoriet. Och min livlina Jessica har ringt från Umeå och peppat mig allt var som bara går, trots att jag är otroligt grinig och bitter just nu. Men hon är en ängel som alltid finns i vått och torrt. Fattar inte hur hon orkar prata med mig när jag är så grinig som jag känner mig just nu...

Men visst finns det saker att glädja sig åt, även när livet känns pest och man bara skulle vilja dra till Mars och börja på ny kula med de andra utomjordingarna. För det är så jag känner mig nu; som en Alien i Dorotea - ensammast i världen. men de som verkligen betyder nåt finns ju visserligen bara ett telefonsamtal bort. Tack för det! :)

RSS 2.0